YASA DIŞI SİLAH SATIŞI YAPILIYOR

''VATANDAŞLARI KANDIRIYORLAR''

Sosyal medyanın toplum arasında oldukça fazla kullanılmasını fırsat bilen bazı kişiler,  yasa dışı satışlarına bir halka da

TAKİP ET
''VATANDAŞLARI KANDIRIYORLAR''

Sosyal medyanın toplum arasında oldukça fazla kullanılmasını fırsat bilen bazı kişiler,  yasa dışı satışlarına bir halka daha ekledi. Silah üreticileri, facebook ya da youtube'de çektikleri videolarla silahlarını tanıtıp vatandaşları kandırarak kolay yoldan para kazanıyorlar.

''350 TL'YE RUHSATSIZ SİLAH VERİYORLAR''

Sosyal medya da etkin olarak tanıtımı yapılan silahların fiyatı ise oldukça düşündürücü boyutlarda.350 TL olarak satışa sundukları silahların hiçbir güvenilir yanı olmadığı gibi ruhsatsız olması da silahı alacak kişinin başına büyük sıkıntılar doğuracak gibi görünüyor. Silah üreticilerinin yaptığı tanıtımlarda ise Tüfeklerin kurşun atanından 'Domdom'a kadar bütün silahlarda çalıştığı gösterilirken 2 yıl garantili olduklarına da vurgu yapılıyor. 

''TÜRKİYE'DE RUHSATLI TÜFEK NASIL ALINIR?''

Türkiye'de resmi yollarla tüfek almak isteyen vatandaşlar, ilk önce vergi borcu yoktur belgesini alacak. Daha sonra Temiz adli sicil belgesi ile birlikte sağlık raporunu alarak Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Gerekli bütün araştırmalar yapıldıktan sonra 'Silah Satın Alma Belgesi' alarak tüfek alabilecek.

''MERDİVEN ALTI İŞLETMELER HALKIN CANI İLE OYNUYOR''

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Av Bayi Sahibi Naci Turgut,'' Bu kişiler Merdiven altı işletmelerle insanlarının canıyla oynuyor. Burada satılan silahlarda güvenlik mekanizmaları maliyet gerekçesi ile eksik kullanılıyor. Önüne gelene silah satıyorlar. Ülkemizde her insan kolay yoldan bir silah alamaz. Belli bir kanun var. Bu kanunda da gerekli olan bütün işlemlerin eksiksiz yapılması gerekiyor. Bizlere silah almak isteyen kişilerden ilk önce hastaneden sağlık raporu, adliyeden sabıka kaydı ve vergi dairesinden borcu olmadığına ait belge istiyoruz. Silah satış belgesi toplam 520 liraya alınıyor. Biz satış yaptığımız silah ve satın alanı polis birimlerine bildiriyoruz. Silahı satın alanda polise silahı götürerek kayıt altına almak zorunda. Av bayileri olarak bizler bu durumdan oldukça sıkıntılıyız. Kim oldukları belli olmayan kişilerin halkı kandırması bizleri derinden üzüyor.''dedi.

''SERİ NUMARASI OLMAYAN BİR TÜFEK GARANTİLİ DEĞİLDİR''

Turgut, sözlerine şöyle devam etti:'' 350 TL'ye bir tüfek satılamaz. Tamamen yalan ve kandırmacadır.2 yıl garantili olduğunu ifade ediyorlar. Sattıkları tüfekler de seri numarası yok üreten firmanın ismi yok. Seri numaranın olmadığı bir tüfek garantili olamaz. Bizler müşterilerimize her zaman uyarılarda bulunuyoruz. Sakın bu yalanlara inanmayın diye. Devletimiz bu tür art niyetli kişilerle mücadele ediyor. İnşdigerah insanların canı ile oynayanlar hak ettiği cezaları alır.''diye ifade etti.

''RUHSATSIZ SİLAH YAKALANDIRAN 2 YIL HAPİS YATACAK''

Ruhsatsız silah bulundurma cezası silahın türüne ve tespit edilme durumuna göre değişiyor.. Buna göre ruhsatsız silah için ilgili kanunun 12 maddesinin 4. Fıkrasında sayılanlar dışında, ateşli silahın 1 adet olması ve mutat sayıdaki mermilerinin ev ya da işyerinde bulundurulması halindeki verilecek ceza 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ve 25 günden 100 güne kadar adli para cezası olarak belirtiliyor.

Bakmadan Geçme