Vücutta Ödemi Önlemek İçin Hangi Gıdalar Tüketilmeli?

Sağlıklı Bir Vücudun Olmazsa Olmazı: Su

Sadece ödem atmak veya zayıflamak için değil birçok hastalık için önerilen listesinin en başında

TAKİP ET
Sağlıklı Bir Vücudun Olmazsa Olmazı: Su

Sadece ödem atmak veya zayıflamak için değil birçok hastalık için önerilen listesinin en başında su geliyor. Uzmanlar, kişiye göre değişen fakat günlük tüketilmesi gereken su miktarının en az 1,5 litre olması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar, günlük beslenme içerisinde belli aralıklarla tüketilmesi gereken suyun, aşırı ve tek seferde tüketilmesinin sağlık açısından zararlı olduğunu söylüyor. Tüketilen suyun ısısı ise dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta. Ödem ve şişkinlik için ılık su tercih edilmesi gerekiyor.

Prebiyotik Kaynağı Yoğurt

Kilo kontrolü ve sağlıklı bir beslenme için öğünlerde mutlaka yer alan yoğurt, doğal bir ödem söktürücü. Prebiyotik içeriğinden dolayı bağışıklığı düzenler, şeker ve kolesterol dengesini kurar, hazmı kolaylaştırır. Evde kolayca yapılabileceği gibi hazır olarak da alınıp tüketilebilir.

Yeşil Çay

Diyet listelerinde mutlaka kaşımıza çıkan yeşil çay; kalp-damar sağlığını koruma, zayıflama, kolesterol ve şeker dengesini kurma, zihni açma gibi birçok faydayı da vücuda sağlıyor.

Su Deposu Salatalık ve Karpuz

Salatalık ve karpuz, vücutta idrar söktürücü bir etkiye sahip meyvelerden. Toksinlerden arınma ve şişkinliği azaltmada etkili olduğu kadar böbrekler içinde oldukça faydalı.

Her Derde Deva Vitamin Bombası “Maydanoz”

Maydanoz, inanılmaz bir A vitamini deposudur ve zengin miktarda K ve C vitaminleri içerir. Sindirim sistemi için oldukça faydalı bir bitki. Böbrek taşı, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonları için uzmanlar tarafından önerilir. Beslenmesine dikkat edenler için vazgeçilmez olan maydanoz; vücut için gerekli demir ve potasyum miktarını karşılar ve kalori açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Maydanoz içerdiği esansiyel yağlar aracılığı ile kalıcı iltihaplara karşı etki gösterir. İltihaptan kaynaklanan hastalıklara yakalanma oranını düşürür ve bağışıklık sitemini korur.

Egzersiz

Sağlıklı bir yaşamın kurdigerarından elbette en önemlisi olan fakat önemini bilmemize rağmen çoğumuzun yapmamak için bahaneler ürettiği egzersiz, ödem atmanın ve zinde olmanın önemli bir etkeni. Günlük olarak yapılacak birer saatlik yürüyüşler bile vücuttan şişkinliği atar ve kalp- damar sağlığını korur ve kilo kontrolü sağlar.

Peki Vücutta Ödeme Neden Olan ve Uzak Durulması Gereken Besinler Hangileri?

Ödemi önleyen gıdaları bilmek kadar ödeme sebep olan etkenleri bilmek de oldukça önemli. Ödemi oluşturan gıdaların en başında tuzlu ve yağlı gıdalar geliyor. Yemeğe atılan fazla bir kaşık tuz bile ödeme sebep olabiliyor. Bu nedenle öncelikle hangi gıdaları az tüketmek veya hiç tüketmemek gerekir önce bunu öğrenmeliyiz. Ödeme neden olan gıdaları ise şu şekilde sıralayabilriz;

*Tuzlu yiyecekler

*Alkol ve kafein

*Çikolata ve şekerli yapay gıdalar

*Asitli yiyecek ve içecekler

*Aşırı protein ve süt ürünleri

Ödem Hastalıklardan Kaynaklanıyorsa

Kalp, tansiyon, karaciğer ve böbrek hastalarında, hastalığa bağlı olarak vücudun belirli bölgelerinde ödem görülebilir. Özellikle gebelik döneminde kadınların sıkça yaşadığı bir durumdur. Daha çok el, ayak ve bacaklarda şişmeler meydana geliyor. Vücudun herhangi bir bölgesinde sıvı birikimi fark edildiğinde mutlaka bir doktora görünmek gerekiyor.





Bakmadan Geçme