Vekillerin Paylaşım Çılgınlığı

Son yıllardaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren, YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilen Türkiye'deki 20 üniversite arasında yer alan ve URAP verilerine göre Türkiye'nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasında bulunan Fırat Üniversitesi'nde bir fakültenin adı değiştirildi.

TAKİP ET

Buna göre Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin adında değişikliğe gidildi. Fakülte'nin yeni adı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi oldu.

Aslında bu ilk değişiklik de değildi. Geçmişte Fen- Edebiyat Fakültesi adıyla hizmet veren bu bölümler, daha sonra ikiye ayrıldı ve Fen Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi oldu.

Sonradan bundan da vazgeçilip İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi adını alan fakülte, bugün itibarıyla da İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adını almış oldu. Üniversitemize hayırlı olsun.

Şimdi bu değişikliğin şehrimize herhangi maddi- manevi, soyut-somut, mücerret-müşahhas, ekonomik- sosyal, toplumsal-kültürel bir faydası var mı? Yok.

Peki, yoksa bu basit isim değişikliği kararı milletvekillerimiz tarafından neden şehre bir müjdeymiş gibi sosyal medya hesaplarından gururla paylaşılır. Halka asla değmeyen ve faydası olmayan ve sadece resmi yazışma ve diplomalar üzerinde kalacak basit bir isim değişikliği neden ve niçin heyecanlandırır milletvekillerimizi.

Şehre olumlu anlamda değecek bir müjde, yenilik ve hizmet olmayınca böylesine suya tirit mevzular ile başka bir ilin milletvekili bilmem kimin vefat eden annesi, falan derneğin güven tazeleyen başkanı gibi gereksiz paylaşımlar yapılarak çalışkan vekil rolleri mi kesiliyor?

Gerçekten ve nasıl bir haleti ruhiyedir sizlere bu tür gereksiz paylaşımları yaptıran.

Bu yeni de değil ilk de değil. Sanki milletvekillerinin meclis performanslarının ölçülmesinde ve değerlendirilmesinde sosyal medya paylaşımlarının da bir rolü ve katkısı varmışçasına böylesi bir özensizlik ve pervasızlık neyin nesidir?

Nedir size “Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi” paylaşımı yaptırıp sonuna “hayırlı olsun” dedirten duygu?

Vatandaşlar kendi il milletvekillerinin paylaşımlarından şehrimizle ilgili bir hizmet ve yenilik duymak ister. Gereksiz ve yersiz yapılan her bir paylaşım milletvekilliği ve özellikle siyaset kurumuna olan güveni zedeler ve itibarsız kılar.

Lütfen paylaşımlarınızda biraz seçkinci olun ve özen gösterin. Tamam, bunları işgüzar danışmanlarınız sırf size yaranmak için yapıyor biliyoruz ama onlara söyleyin ki, paylaşımlarda nicelik değil nitelik önemli. Kemiyet değil keyfiyet önemli.. Muhtemelen danışmanlarınız bu ibarelerin ne anlama geldiğini bilmedikleri için sizden açıklama bekleyeceklerdir.

Sizler de onlara deyin ki, “öyle paylaşımlar yapın ki benim Baskil'in köyündeki, Sivrice'nin içindeki, Palu'nun merkezindeki Karakoçan'ın Mahallesindeki, Gökdere'nin sahilindeki hemşerim desin ki “vay Allah vekilimizden razı olsun. Ne güzel de yaptılar bu işi. Bunun dışında kalan paylaşımlarda az frene basın. Yoksa bizi uçurumdan atacaksınız yav…”

Bu paylaşımda en büyük özensizlik ve boş vermişlik örneği de konu ile ilgili Resmi Gazetenin sayfa resminin yayınlanması.

Danışmanlar Fırat Üniversitesindeki bir fakültenin isminin değiştiğine dair ilgili resmi gazetenin sayfa resmini yayınlayalım derken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi, Harran Üniversitesi'nde ise Turizm Fakültesi açılması kararını görünmez kılacak bir işlem yapmayı akıl edememişler.

Bu paylaşımla aslında danışmanlar, kamuoyunda “millet kendi şehrine iki fakülte kazandırmışken bizimkiler isim değişikliği ile övünüyorlar” algısını oluşmasına sebep ikinci bir gol atmışlar.

Ah bu paylaşım çılgınlığı ah!.. Sen nelere kadirsin…

Bakmadan Geçme