VALİ KALDIRIM, TÜMSİAD'I ZİYARET ETTİ

 Vali Çetin Oktay Kaldırım TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti

TAKİP ET
 Vali Çetin Oktay Kaldırım TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Ziyaretde TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez derneğin çalışmaları hakkında Vali Çetin Oktay Kaldırım'a bilgiler verdi.

Başkan Sönmez konuşmasına; 'Çok kıymetli Sayın Valim bugün TÜMSİAD şubesine yapmış olduğunuz nezaket ziyaretinden ötürü önce şahsım adına sonra TÜMSİAD üyeleri adına teşekkür ederim. Valimiz İlimize geleli 37 gün oldu. Yanlışım varsa kusura bakmayın. Bu süre zarfında maşdigerahınız var Sayın Valim, sürekli çalışıyorsunuz. Hem TÜMSİAD adına hem halkımız adına size teşekkür ediyorum. Çünkü makamların geçici hizmetlerin kalıcı olduğunu bizler biliyoruz. Bir laf vardır eşek ölür kalır semeri yiğit olur kalır eseri inşdigerah sizde ilimize güzel hizmetler bırakacaksınız 'sözleri ile başladı.

Sönmez Vali Çetin Oktay Kaldırım'a ' TÜMSİAD olarak OSB noktasında yaptığınız çalışmaları takip ediyoruz. Sizden ricamız bizim gibi ekonomi STK'larını da yanınıza alır ve bu çalışmalar kapsamında çağırırsanız mutlu ve bahtiyar oluruz' diye seslendi.

'Bizdeki üyeler yatırımcı insanlar' diye sözlerini sürdüren Sönmez;  'TÜMSİAD olarak güzel bir çalışmaya başladık. Bu çalışmamızın adı Oda şirketleşme ve şirketleşmeyle başlayan fizibilite çalışmaları. Çünkü ilimizde yükselecek her yatırım bize kalacak. Bizlerin amacı küçük sermayeleri bir araya getirerek büyük sermaye elde etmektir' dedi.

Elazığ'ın büyük sermaye barındırmayan bir şehir olduğunun altını çizen Sönmez; 'Bu sebepten dolayı da küçük sermayelerle ile şehrimize katkıda bulunmak istiyoruz. Bu noktada yer konusunda sizden istekte bulunacağız. Ayrıca oluşabilecek bürokratik engellerinde oluşmaması ve dosyalarımızın daha hızlı bir şekilde gerekli yerlere ulaşması için sizden desteklerinizi bekliyoruz. Bu konuda bize destek verirseniz seviniriz' ifadelerini kullandı.

BİZ BÜTÜN YATIRIMCILARIN EMRİNDEYİZ

Sönmez'in konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, 'Değerli TÜMSİAD Başkanı ve değerli üyeler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ziyaretlerimiz sürecek, Her şey Türkiye ve Elazığ için. TÜMSİAD'ın bir araya gelerek yaptıkları örnek bir yatırım olacak. Ortaklaşa hareket etme önemli. Yardımlaşma bizim kültürümüz bu açıdan sizi tebrik ediyorum. İnşdigerah güzel yatırım olacak ekonomimizi ve istihdamımızı artıracak. Biz bütün yatırımcıların emrindeyiz.  Bürokrasiyi hızlandıracağız. Yatırımcılara gerek yer temini gerek diğer konular neyse gerekeni yapacağız. Bu ülke ekonomisine katkıdır bu konuda üstümüze düşeni yapacağız' ifadelerini kullandı.
İNSANA KIYMET VEREN BİR KALKINMA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Kendileri için bir istihdam yapanın da bin istihdam yapanında değerli olduğunu vurgulayan Kaldırım, 'Büyümeye ihtiyacımız var. Dünyanın da Türkiye'ye ihtiyacı var. İnsana kıymet veren bir kalkınma gerçekleştireceğiz.  Dünyaya insanlık ve medeniyet götürmeye talibiz. Fakiri, dertliyi ve de ezilmişi ayağa kaldıracağız. Sömüren değil,  kullanan değil, İnsana hak ettiği değeri veren olacağız. Bunun için sahada olmak lazım. Gençlerle işverenlerle ve de yatırımcıyla olmamız lazım.  İnsan kazanmak lazım İnsan kaynağı ne kadar kaliteliyse o kadar başarılı olunur. İnsan önemlidir onu işleyen üretime sokan insandır' diyerek sözlerini tamamladı.



Bakmadan Geçme