VALİ KALDIRIM, ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Kurum Müdürleri, ilgili derneklerin başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TAKİP ET
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Mutlu Yaşam Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fasih Karakaya tarafından açılış konuşması yapıldı.

Konuşmasında engelliler günü nedeniyle düzenledikleri programa katılanlara teşekkür eden Karakaya engellilerin sorunlarına değindi.

Program da görme engelli Hafız Ali Kılıçoğlu tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra kürsüye gelen Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz Fırat Üniversitesinde engelli öğrenciler için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt kurum olarak engelli vatandaşlarımızın eğitim ve diğer alanlarda hizmetlerden yararlanma ve sorunlarının çözümlerine yönelik kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerin yaşam deneyimlerini anlattıkları bölümde salonda duygusal anların yaşandığı görüldü. Ailelerin konuşmaları salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan semazen gösterisi ile halk oyunları gösterilerinin sahnelendiği gece Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından ailelere plaket takdim edilmesi ile devam etti.

Engelli vatandaşların bir gün değil her gün yanlarında olduklarını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım; 'Bizim anlayışımız insanı merkeze alan anlayıştır. İnsanı eşrefi mahlûkat olarak gören bir medeniyetin, bir inancın temsilcileriyiz. Dolayısıyla kim olursa olsun ona insan gözüyle bakma, öyle değerlendirme, el uzatma, imkn sağlama bizim en temel görevimizdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' buyurmuştur. Bu muhteşem bir ölçüdür. Dolayısıyla insan nerede durması gerektiğini, insana nasıl bakması gerektiğini ve hayatını nasıl adlandırması gerektiğini bu ölçüye göre şekillendirmelidir. Ben bundan daha iyi bir ölçü olacağına inanmıyorum. Yeryüzüne geliyoruz, kısa bir hayat yaşıyoruz, bu hayatı anlamlı ve verimli kılmak bu hayatta bırakacağımız insani değerlere sahip izlerimizdir, iyiliklerimizdir, güzelliklerimizdir. Yapacağımız şey aslında çok basit ama aynı zamanda da çok zor; hangi konumda olursak olalım insanlara yardımcı olma, sevgiyle bakma düsturunu edinmeliyiz. İnanıyorum ki bu anlayışla hareket ettiğimiz zaman toplumsal birçok sorun kendiliğinden çözüme kavuşacaktır. Bu kardeşlerimizin hepsi bizim için özel ve özel yeteneklere sahiplerdir. Bu kardeşlerimizden çok başarılı girişimciler, iş insanları, sporcular, yöneticiler çıkıyor ve çıkmaya da devam edecektir. Bunun en güzel ve yakın örneğini yaşatan Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat başkanımızdır. Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olarak bizleri ve şehrimizi gururlandırmıştır. Bu bir başarı hikyesidir. Onu ve bu tüm özel kardeşlerimizi yetiştiren ailelerini özelliklede annelerini tebrik ediyor ve cefakr Anadolu kadını analarımızın ellerinden öpüyorum. Bizim toplum olarak her bir bireye ihtiyacımız vardır. Hiçbirini dışlayıp ayırt edemeyiz. Bizler bu kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanlarındayız ve bu bakış açısına sahip olarak çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz' dedi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program görme engelli Mehmet Dabakoğlu'nun seslendirdiği Harput musikisinden eserler ve ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Bakmadan Geçme