Vali Hatipoğlu: 'Önemli Çalışmalar Yapacağız'

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yazılı, görsel ve internet  medyasında  görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, vatandaşları bürokrasi içinde kurum kurum dolaştırmayacaklarını, vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında her kurumun çalışma yapacağını, Hazar Gölü'nün ve çevresinin temizliği için gerekli çalışmalarının yapılacağını ve nerede bir eksiklik varsa o sorunu çözmek için mücadele edeceklerini ifade etti.

Elazığ İl Özel İdaresinde düzenlenen programa medya çalışanları ve cemiyet başkanları katıldı.

VATANDAŞI KURUM KURUM DOLAŞTIRMAYACAĞIZ

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Vali Hatipoğlu, geçmiş yıllarda görev yaptığı İl ve ilçelerdeki uygulamalardan örnekler vererek vatandaşı gereksiz bürokratik evraklarla yormayacaklarını ifade etti.

VALİ HATİPOĞLU:“ PROAKTİF YÖNETİM TARZINI İDARENİN HER NOKTASINDA OLUŞTURMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM VAR”

Tek çabasının vatandaşların tamamına ulaşabilir bir idareci olmak olduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu,“ Yüzde 90-95 oranında ben beyanlarla hareket etmekten hiç pişman olmadım bu idarecilik sürecim boyunca. Elazığ'da da bunun aynısını gerçekleştireceğim. O bir mikro örnek ama genel yaklaşımım itibariyle bunu ifade ediyorum. Bir başka yaklaşımımda şu; 15 bin nüfuslu ilçede de çalıştım, 500 bin nüfuslu ilçede de çalıştım bundan önce ve buradan önce de Elazığ nüfusuna yakın bir ilimizde çalıştım. Tek kaygın tek çabam vatandaşlarımızın tamamına ulaşabilir bir idareci olmak. Elbette doğrudan herkesle iletişim kurabilmek mümkün değil. Elazığ'da 605 bin vatandaşımız yaşıyor. Şu kadarını temin edeyim kısa bir süre içerisinde idarenin tamamı benim adıma erişim yapılabilecek kişiler. Kaymakamlarımız var kurum müdürlerimiz var ve bunlar bu düsturdan hareketle vatandaşa ulaşacaklar. Yani bu proaktif yönetim tarzı dediğim yönetimi açıkçası idarenin her noktasında oluşturmak gibi bir düşüncem var.” dedi.

ELAZIĞ İÇİN VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Elazığ için verimli ve faydalı hizmetler yapacaklarını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Elbette ki herkesle görüşmemiz mümkün değil. Kaymakamımızla görüşme, kurum müdürümüzle görüşme, şube müdürlerimizle görüşme veya ilgili birimle görüşme de tıkanılan her noktanın aslında bana ulaşabilecek noktalara doğru gelineceğini ifade edeyim. Yani bir şekilde ben bunlarla ilgili bilgi sahibi olduğum anda nasıl tavır aldığımı tüm memurlar tüm vatandaşlarımız görecekler. İnşallah Elazığ'da tüm paydaşlarımızla özellikle sizlerle birlikte güzel verimli ve Elazığ'a faydalı hizmetlerle eli birliği ile bulunuruz.” dedi.

HAZAR GÖLÜ ÇEVRESİNİ TEMİZLEYECEĞİZ

Hazar Gölü ve çevresinde temizliğe önem vereceklerini ifade eden Vali Hatipoğlu, “Plaj köyde sosyal medyada haber çıktı biliyorsunuz kamuoyu oluşturdu. Hazar Gölü bu bölgenin en önemli değeri zamanında bende gitmiştim bir kez. Dolayısıyla da Elazığ'ın genel anlamda temiz olmasıyla ilgili olarak çok özel bir gündemi de takip edeceğimi de ifade edeyim. Tokat'ta 'temiz Tokat' ismiyle bir proje başlatmıştık ve hala devam ediyor. Özel idare bünyesinde oluşturduğumuz ekipler köy köy gidiyor. Köylerdeki mezarlıkları, mesire alanlarını köyün geneli de dahil temizliyorlar. Biz de ayrıca çeşitli tanıtım levhalarıyla buraları temiz buluyorsan temiz bırak temizle şeklinde dönüştürmeye çalışıyoruz. Umuyorum sizlerin de desteğiyle bunun en güzelini Elazığ'da gerçekleştiririz. Hazar çevresini temizleyeceğiz inşallah sadece hazar çevresi değil buradaki her sorunlu alanı elimizden geldiğince özel idaremizin imkanlarıyla belediyelerimizi katarak belki sivil toplum kuruluşlarını katarak temizleyeceğiz. Temizliğin olduğu yere insanlar gelir. Temizliğin olduğu yer cazibe merkezi haline gelir. “dedi.

VALİ HATİPOĞLU:“HAZAR GÖLÜ İLE İLGİLİ ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Hazar Gölü ile ilgili kendisinin ayrı bir çalışma yapacağını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Dolayısıyla da bununla ilgili olarak da ayrıca bir gündem yapacağız ama sadece şunu söyleyeyim bu Plaj Köyde alan işgalleri yapıldığı bilgilerini aldım şimdiye kadar o bölgede 8 adet kaçak yapı yıkılmış, 3 adet kaçak yapıyı da idare mahkemesince yıkımı durdurulmuş. İdare mahkemesi kararından dolayı işte sanki burada şey yapılıyormuş gibi bir algı var onunla ilgili olarak tekrar bir açıklama yapmadık gerek lüzum görürsek hazarla ilgili bir açıklama yapacağız. Ekiplerimiz bura ilgili olarak çalışmalarına devam edecekler. Bende özellikle hazarla ilgili olarak apayrı bir çalışmada bulunacağım. ”dedi.

EKSİKLİKLERİ DÜZELTECEĞİZ

Elazığ Hakimiyet Gazetesinde kelebek hastası kızımızla ilgili olarak bir haber çıktığını ve hemen ilgili kurumların aile ile ilgilendiğini ifade eden Vali Hatipoğlu,“ Yine burada çöple ilgili olarak vatandaşımız özel idareden görüştüğünü ifade etmiş. Orada bununla ilgili araştırmayı yaptık özel idare ekiplerimiz hızlıca pozisyonu aldı. Bundan sonraki süreçte karayolları ekipleri de yol güzergahıyla ilgili olarak temizlikleri yapacaklar, ortaklaşa tüm kurumlarımızın iş birliği çerçevesinde yapacağız. Elazığ Hakimiyet gazetemizde kelebek hastası kızımızla ilgili olarak bir haber çıktı. Bizim sosyal yardımlaşma vakfımız sosyal hizmet merkezimizin elemanları bununla ilgili olarak gerekli temasa geçip hemen ailemizle çok yakından ilgilenecekler. Dediğim gibi bizim her yere ulaşabilmemiz mümkün değil sadece bu konuda demek ki vatandaşımız bir eksiklik var o eksikliğimiz gidereceğiz biz. Yani kelebek hastası kızımızla, sosyal hizmet merkezimiz veya sağlık müdürlüğümüz, ilgililerimiz muhakkak ilgileniyor olmalıydılar. Şimdi ben bunu böyle okuyorum. Bunu bir şikayet olarak değil idaremizin bir eksiği olarak görüyorum ve düzelteceğimiz yönlerden birisi olarak ifade ediyorum.”dedi.

DEPREM GERÇEĞİ, UNUTMAMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİSİDİR

2020 ve 2023 depremleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Hatipoğlu,“Elazığ özellikle 2020 ve 2023 depremleriyle çok büyük oranda sarsılmış olan bir şehir. 2020 depreminden dolayı 2023'te kaybın diğer illerimize nazaran daha az olduğu illerden biri. 6 Şubat 2023 depremin de ben de Adıyaman Gölbaşı'ndaydım hatta o dönem Elazığ valisi olan Ömer valimizden Gölbaşı'na Elazığ'daki depolardan birine talepte bulunmuştuk sağ olsun göndermişti. Ülkemiz büyük bir dayanışma ve birlik beraberlik anlayışı içerisinde bu zor günlerin üstesinden geliniyor. Bu depremlerin aynı zamanda bir süreç söz konusu, dünyanın hiçbir ülkesinin baş edemeyeceği büyüklükte bir yıkımla karşı karşıya kaldı bölgemiz. 11 ilimizi derinden ve civar illeri yine yakın bir şekilde etkileyen bir deprem. Ülkemiz hem kurumlarıyla hem vatandaşlarıyla dayanışma anlayışı, üstün fedakarlık anlayışı içerisinde bunun üstesinden geldiler. Burada da yine aynı öyküleri duyuyoruz. Malatya'ya ilk çorbanın ulaştırılması ki ben Gölbaşı'na giderken Malatya'nın içinden geçtim ve o yıkıcılığı yakından gördük hep birlikte yaşadık. Bunun tekrar etmemesi için gerçekten iyi çalışmamız gerekiyor. Maalesef biz zorluklar zamanındaki dayanışmamızı zorlukların sonrasında biraz unutuyoruz. Deprem gerçeği unutmamamız gereken en önemli hususlardan birisidir. Hazırlık sadece kendimiz için değil aynı zaman da yarın bir başka bölgemiz dara düştüğünde yardım yapabilmemiz için hazırlıklı olmamız gerektiğini bu deprem bize gösterdi. “dedi.

YAPILAŞMA İLE İLGİLİ SORUNLARI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ

Tarım ve sanayide, çevre sorunlarının giderilmesin de de pek çok gündemleri olacağını ifade eden Vali Hatipoğlu,“ İnşallah önümüzdeki süreçte özellikle yapılaşmayla ilgili olarak sorunları el birliğiyle gidereceğiz. Tabi Elazığ'ı her açıdan depreme daha hazır ve aynı zamanda donanımlı hale getirmekle ilgili bir çaba içerisinde olacağız. Kentleşmeyle ilgili sorunlar var. Merkezdeki Afet konutlarının inşaatlarını büyük oranda dolaştım, eksiklikleri teyit ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum Elazığ'ı açıkçası çok çok iyi bilen bir bakanımız. Bu konuda da yaklaşımları son derece olumlu. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Tüm bunları el birliğiyle, sabırla inşallah gidereceğiz diye umut ediyorum. Tarım da ve sanayide çevre sorunlarının giderilmesin de de pek çok gündemimiz olacak.”dedi.

TURİZM KONUSUNDA ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Vali Hatipoğlu son olarak,“ Harput Türk Kültür tarihi açısından, çok çok önemli bir merkez. Dolayısıyla da Harput kültürünü çok daha tanıtacak çalışmaları burada inşallah sizlerin de destekleriyle gerçekleştireceğiz diye umut ediyorum. Turizmle ilgili önümüzdeki süreç içerisinde de çeşitli çalışmalar yapmaya gayret göstereceğiz. ”dedi.

Bakmadan Geçme