Vali Hatipoğlu'nun Maden Önceliği

Son valiler kararnamesi ile Elazığ'a atanan Vali Numan Hatipoğlu, ilçe gezilerine heyelan riski ile karşı karşıya olan ve sıkıntıları ile gündemden düşmeyen Maden İlçesi'nden başlaması oldukça anlamlı ve önemli.

TAKİP ET

Bilindiği gibi son 4-5 yıldan beri gündemden düşmeyen bir Maden sorunumuz var. İlçede bulunan işletmenin atıklarını biriktirdiği alanın ilçe zemininde heyelana sebep olması sonucu yüzlerce ev ve işyerleri tehlike yaşamış ve bunun sonucu bu bölgelerin boşaltılması istenmişti.

İlçe halkı ise doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak istemediklerini, söz konusu heyelana sebep olan atıkların kaldırılması yerine kendilerinin evlerinden koparılmak istenmesine anlam veremediklerini dile getirmişti.

Bununla birlikte eğer ilçe merkezinin sırf bu sebeple farklı bir alana taşınması halinde de kendilerine konut ve işyerlerinin yapılıp teslim edilmesinin ardından boşaltmanın mümkün olacağını ifade etmişlerdi.

Maden ilçemizin problemi son aylarda milletvekillerimizin de çözümü noktasında en çok yoğunlaştığı sorunlardan biri olmuştu.

İlimize yeni atanan Vali Numan Hatipoğlu da bu soruna duyarsız kalmadı ve ilk ilçe ziyaretini Maden'e gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili kurum müdürlerini de alarak ilçeye giden Vali Hatipoğlu'nun Maden'i ve sorunları önceleyen bu yaklaşımı hem ilçe hem de şehir halkında memnuniyet oluşturdu.

Umarız bu samimi gayretler, sürecin mutlu sonla bitmesini getirir ve ilçe halkı da derin bir nefes alır.

Bakmadan Geçme