Vali Hatipoğlu'ndan deprem açıklaması

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ'da da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem sonrası Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

Vali Numan Hatipoğlu Malatya'da meydana gelen ve Elazığ'da da büyük ölçüde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'ın son durumuna dair açıklamalarda bulundu.

“DEPREM ANINDA EKİPLERİMİZİN TAMAMINI SAHAYA ÇIKARDIK”

Öncelikle Elazığ ve Malatya illerimiz başta olmak üzere bölgede depremden etkilenmiş olan illerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Malatya'nın Kale İlçesinde yaşanan deprem sonrasında biz hemen Belediye Başkanımız ve ilgili tüm kurumlarla birlikte koordinasyon merkezinde bir araya geldik. Ekiplerimizin tamamını sahaya çıkardık. Hem AFAD ekiplerimiz hem Jandarma ekiplerimiz şehir içi ve köylerdeki vatandaşlarımızla temas halinde oldular. Şükürler olsun ki ilimizde yıkılan bina ya da enkaz altında kalan vatandaşımız olmadı. Sadece bir binamızda kapının oturmasından kaynaklanan bir katlanma durumu söz konusu olmuştu. Bina içerisinde kalan 4 vatandaşımızı da ekiplerimiz müdahale ederek çıkardılar” dedi.

“PANİKTEN KAYNAKLANAN YARALANMALAR OLDU”

“Deprem anında panikten kaynaklanan yaralanmalar oldu. Yaklaşık doksan vatandaşımız hastanelere müracaat ettiler. Şu anda tedavileri devam ediyor. Biz de belediye başkanımızla birlikte ziyaretlerini yaptık”

ELAZIĞ'DA 2 BİNA AĞIR HASAR ALDI

Numan Hatipoğlu: “Rüstempaşa Mahallesinde çökme meydana gelen bölgeyi Belediye Başkanımızla birlikte ziyaret ettik. AFAD ekiplerimiz gerekli incelemeyi yapacaklar. Şu anda ilk tespitlere göre iki ağır hasarlı binamız var. Bunlardan biri daha önce hasar almış olan bir binamız. Diğer binamızın ise daha önce hasar tespiti yapılmamış.

Bunun dışında ekiplerimiz şu an itibariyle alanda taramalarına devam ediyorlar. Daha önceki zamanlarda duyurularımız olmuştu. Vatandaşlarımızın özellikle gereksiz yere trafiği işgal etmemeleri, hizmet araçlarımızın ulaşımı açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etmiştik. Yine bu duyurumuzu tekrar ediyoruz. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafikte bulunmamaları bizim için hayati önem taşıyor. Şu an itibariyle özellikle Kale ilçemize komşu olan ilçelerimiz başta olmak üzere elimizde çok büyük bir sorunumuz bulunmamakta. Bazı köy yollarımızda taş düşmesi ve heyelan şeklinde ihbar var ama kapalı yolumuz yok. Onlarıa da şu an itibariyle ekiplerimiz müdahalesini yapıyor” dedi.

ELAZIĞ'DA 94 KİŞİ YARALANDI

Vali Numan Hatipoğlu: “İlimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımızın deprem zamanında daha önceki depremlerin korkuları var. Bu yüzden yaralanmalar meydana geldi. Kalp krizi geçiren, düşen vatandaşlarımız vardı. Bunların toplamı şu an için 94 civarında. Bunun büyük bir kısmı merdivenlerden inerken düşen, saat 10.46 sırasında bir iş yaparken gerçekleşmiş olanlar. Dolayısıyla bu tür yaralanmalar var. Bunları ekiplerimiz müdahale ettiler. Onun dışında hastaneye kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlarımıza yine hizmet veriyoruz. Acil servislerimiz yoğun bir şekilde bu konuyla ilgili olarak çalışmaya devam ediyor. Rahatsızlığı olan birkaç vatandaşımız var. Dediğim gibi depremden dolayı değil daha sonrasında yaşanan zaten kalp krizi, kalp öyküsü olan vatandaşlar” şeklinde konuştu.

OKULLAR İÇİN TEKRAR BİR DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Okullarda eğitime bir gün ara verilmesi hakkında da açıklama yapan Vali Hatipoğlu,

“Bu akşam tekrar değerlendirme yapacağız. Ama biz hayatın önce başlaması arzusundayız bu anlamda bu akşam bir değerlendirme yapılacak konuyla ilgili duyurumuzu tekrar yaparız. Ama bugün itibariyle şu anda değerlendirme söz konusu” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme