Uzm. Dr. Cansu Erhan: 'Sağlıklı Bir Deri Nasıl Kanamazsa Sağlıklı Bir Diş Eti de Kanamaz'
Kişisel bakım denilince herkesin aklına ilk gelen şey ağız ve diş sağlığıdır. Diş hekimlerinin tavsiyelerine uyulması ve günlük temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini hemen hemen hepimiz biliyoruzdur.
Bizler de konuyu uzmanına danıştık, dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.
“ELAZIĞ'DA YAŞAYAN HASTALARIMIZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM HASTALARIMIZI TEDAVİ ETMEK İÇİN HAZIRIZ”
Uzm. Dr. Cansu Erhan: “Uzman Diş Hekimi kliniğimizde her türlü Dental işlemler bulunmakta. Bunlardan en çok talep gören işlemlerin başında Ortodenti ve diş eti tedavisi oluyor. Benim uzmanlık alanım diş eti hastalıkları bu konuda şikayetleri olan hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Hastalarıma doğru ve kaliteli tedavi uygulayabilmek için çeşitli kurs, seminer ve sempozyumlara katıldım. Çalıştığım özel kliniklerde detertraj, Küretaj, diş eti çekilmesinin klinik ve cerrahi tedavisi, diş hekimliğinde lazer uygulamaları, implant ve kemik artırım operasyonları, botoks uygulamaları, gülüş tasarımı için diş eti düzenlemeleri, biyopsi, gömülü diş çekimi, sinüs lift işlemleri gibi birçok işlem uyguladım. 2022 yılında DentArt ağız ve diş sağlığı polikliniğinde kurucu ortaklarından biri olarak Elazığ'da yaşayan hastalarımız başta olmak üzere tüm hastalarımızı tedavi etmek için hazırız.
“DİŞ ETLERİNDE ORTAYA ÇIKABİLECEK HERHANGİ BİR HASTALIK HEM AĞIZ HEM DE DİŞ SAĞLIĞINI RİSKE ATABİLİYOR”
Erhan: “Diş eti kanaması ve diş eti enfeksiyonu olan hastaların, hastaya özel tedavi seçenekleri sunarak burada hastaya hizmet sunuyoruz. Diş eti rahatsızlığı genellikle hastaların mekanik olarak dişlerini ve diş eti birleşimini temizleyememesinden dolayı gelen bir hastalıktır. Diş etleri ağız ve dişlerin temelini oluşturuyor. Diş etlerinde ortaya çıkabilecek herhangi bir hastalık hem ağız hem de diş sağlığını riske atabiliyor. Her yaşta görülebilen diş eti hastalığı tedavi edilmediğinde kanama, ağız kokusu hatta diş kaybına sebep olabiliyor. Diş eti hastalıklarının önüne geçebilmek için ise doğru ve düzenli bir ağız bakım rutini oluşturulması gerekiyor” dedi.
“KİŞİNİN NASIL SAĞLIKLI BİR DERİ YA DA DOKU KANAMAZSA, SAĞLIKLI BİR DİŞ ETİ DE KANAMAZ”
Uzman Doktor: “Hasta dişlerini doğru fırçalayamadığı için diş birleşim noktasında plak dediğimiz besin artıkları birikiyor. Bu da hastada 2 farklı hastalığa neden olabiliyor. Bunlardan birincisi dişlerde çürüme, ikincisi ise diş etlerinde enfeksiyon oluşmasına neden oluyor. Diş etinde enfeksiyon gelişen hastalarda görünen ilk belirti dişlerinde kanamanın oluşması. Bu durumu yaşayan kişilerin çok fazla geciktirmeden işin uzmanına danışmalarını biz hastalarımıza tavsiye ediyoruz. Kişinin nasıl sağlıklı bir deri ya da doku kanamazsa, sağlıklı bir diş eti de kanamaz. Uygulamış olduğumuz tedaviler her yaş grubuna uygulanılır bunun dışında geriatrik hastalarımıza da yardımcı olmaya devam ediyoruz. Hastalarımıza işlem sonra yapılacakları, kontrolleri gibi hususlar sistematik bir şekilde kliniğimizde ilerlemekte” ifadelerine yer verdi.