Uygulama bu gece başlıyor: Saat farkı 2'ye çıkacak

Avrupa ülkeleri 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece kış saati uygulamasına geçecek. Bu durum, Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkını 2 saate çıkaracak. Türkiye 2016 yılından bu yana bu uygulamayı gerçekleştirmiyor.

TAKİP ET

Avrupa'nın büyük bölümünde, 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece yaz saati uygulaması sona erecek ve saatler bir saat geri alınacak.

TÜRKİYE'DE 2016'DAN BERİ UYGULANMIYOR

Ancak Türkiye, 2016'dan bu yana uyguladığı kalıcı yaz saati düzenlemesi nedeniyle saatleri geri almayacak. Birçok ülke, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bu geçişi gerçekleştirirken, Türkiye'nin kalıcı yaz saati uygulaması hükümet tarafından enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle savunuluyor.

SAAT FARKI ARTACAK

Kış saati uygulamasıyla telefonlar ve dijital saatler otomatik olarak ayarlanırken, mekanik saatleri olanlar bir saat geriye ayarlamak zorunda kalacak. Türkiye'de ise yaz saati uygulaması devam edecek. Avrupa'nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1'den 2'ye, İngiltere ile 3'e çıkacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme