USTA KALEM DONAT'IN GÖZÜYLE ELAZIĞ

FETHİ SEKİN UNUTULMAYACAK

 

İlk olarak kahraman Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in kabrini ziyaret eden ve burada Fatiha okuyan Donat, Baskil Belediye Başkanı Av

TAKİP ET
FETHİ SEKİN UNUTULMAYACAK



İlk olarak kahraman Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in kabrini ziyaret eden ve burada Fatiha okuyan Donat, Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat'ı ziyaret ederek temaslarına başladı. M. Necati Çetinkaya Bulvarı'nda ilçe sakinleriyle sohbet eden Donat, kamuoyunun referandum tepkisini de öğrenme fırsatını yakalayarak ‘Evet' diyenlerin ağırlıkta olduğunu kaleme aldı.



BASKİL REFERANDUMA HAZIR



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Baskil halkının Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 85 gibi yüksek bir oy oranı ile sahiplendiğini belirten Donat, referandum için Baskil'in kararının net olduğunu dile getirdi.

Usta kalem Yavuz Donat, Baskil'deki ziyaretleri sonrasında Elazığ'da çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Donat, Elazığ'ın şehircilik alanında oldukça gelişmiş bir konuma sahip olduğunu ifade etti.



ELAZIĞ, ŞEHİRCİLİK ALANINDA GELİŞİYOR



Yapımı tamamlanarak Mart ayında hizmete açılacak olan Hayvan Hastanesi'ni gezen usta gazeteci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olma özelliği taşıyan hastaneye hayranlığını gizleyemeyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Hastane içinde tam donanımlı ameliyathaneler, konferans salonu gibi birçok imkânın bulunduğunu okuyucusuyla paylaşan Donat, sosyal belediyecilik anlamında belediyenin tüm imkânları seferber ettiğini dile getirdi.



HAYIR ÇARŞISI



Belediyenin ödüllü projesi Hayır Çarşısı'nı gezerek incelemelerde bulunan Donat, 3 bin ailenin buradan yararlandığını, İstanbul – Ankara ve diğer şehirlerde yaşayan Elazığlıların Hayır Çarşısı'nı sahiplendiğini belirterek, bu projeye verilen desteğin devam etmesi gerektiğini kaydetti.



ŞEHİR AL BAYRAKLARLA DONATILI



Elazığ'daki izlenimlerine geniş yer veren gazeteci Yavuz Donat, şehirde gördüğü ve hayran kaldığı bir diğer olay ise, bulvar, cadde ve esnafın dükkânında Türk Bayrakları'nın asılı olmasıydı.

Elazığ'ın ezelden beri milliyetçi bir kent olduğunu, vatanını, milletini seven bir diyar olduğunu kaleme alan Donat, kendisini oldukça memnun eden bu durum karşısında da hayranlığını dile getirdi.



HARPUT KÜLTÜR MERKEZİ



Elazığ'ın ilk yerleşim yeri olan Harput'ta gerçekleşen çalışmaları da köşesine taşıyan Donat, yapımı devam eden Kültür Merkezi'ne Fethi Sekin isminin verileceğini belirterek, Elazığ'ın şehidine sahip çıktığını belirtti.



BOSNA HERSEK ALT GEÇİDİ



Belediye tarafından yapımı tamamlanarak kısa bir süre önce hizmete sunulan Bosna Hersek Bulvarı Alt Geçidi Projesi'ni beğendiğini ifade eden Donat, böylesi güzel bir hizmeti sunan Elazığ Belediyesi'ne teşekkür etti.



ELAZIĞ 15 TEMMUZ'DA DİMDİK AYAKTAYDI



15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Tunceli'den bir subayın 8. Kolordu Komutanlığı'na gelerek sıkıyönetim komutanı olduğunu söylemesi üzerine, 8. Kolordu'da hareketli anların yaşandığını ve darbecilere geçit verilmediğini belirten Donat, darbecilerin şimdilerde demir parmaklıklar ardında olduğunu dile getirdi.



ÇİMENTO FABRİKASI KALKMALI



Şehrin eski halinden eser olmadığını ve daha çok gelişip kalkındığı için Çimento Fabrikası'nın şehrin merkezinde yer aldığını belirten Donat, artık bu fabrikanın taşınmasının elzem olduğunu okuyucularına aktardı.



KÜLTÜR PARK



Elazığ'ın cazibe merkezi Kültür Park'a hayran kaldığını ifade eden duayen gazeteci Yavuz Donat, böylesi nezih bir mekana Elazığlıların sahip çıkması gerektiğini vurguladı.



ŞEHRİN NABZININ ATTIĞI YER KAPALI ÇARŞI



Şehrin nabzının attığı yer olarak nitelendirdiği Kapalı Çarşı ile ilgili izlenimlerini aktaran Donat, esnafla buradaki sohbetini okuyucusuyla paylaştı. Kapalı Çarşı esnafıyla referandumu değerlendiren Donat, esnafın neden ‘evet' ve ‘hayır' oyu vermek istediklerini okuyucularına aktardı.



İDRİS SABIRLI OL



Ziyaretleri kapsamında ETSO'ya giden ve burada Başkan İdris Alan'la bir araya gelen Donat, Başbakan Binali Yıldırım ile ETSO Başkanı İdris Alan'ın diyaloğunu da okuyucusuyla paylaşmış. Başbakan'ın ‘İdris Sabırlı Ol' sözlerini köşesine taşıyan Donat, Elazığ'dan da Ankara'ya iletilmek üzere bir mesajı köşesine taşımış.



ORCİK



Kapalı Çarşı'da her esnafın dükkanında asılı olan Orcik'le ilgili değerlendirmelerde bulunan Donat, Orciğin Elazığ'da olmazsa olmaz çerezlerden biri olduğunu vurguladı.



KEDİ EVLERİ



Belediye tarafından kısa bir süre önce mahdigerelere konulan Kedi Evleri sayesinde vatandaşların yiyecekleri buraya bıraktıklarını ve soğuk kış günlerinde hayvanların yiyeceklerini buradan temin ettiklerini dile getiren Donat, yazısında Belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme