'Unutulan İhanet Tekrarlanır'

Milletimiz, 15 Temmuz FETÖ hain darbesinin yedinci yılında, bir kez daha iradesine sahip çıktığını meydanlardaki coşkulu kalabalıkla gösterdi. Elazığ'da 15 Temmuz Meydanına akın eden binlerce vatandaş, ellerinde bayrakla milli irade vurgusu yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '70 yıl da geçse 15 Temmuz'u unutmayacağız. unutulan ihanet daha kalleş vurur' diyerek bu bilincin her zaman zinde tutulması gerektiğine dikkat çekti.

TAKİP ET

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek olacak bir kahramanlık destanı yazdı.

Türk demokrasisini ve milli iradeyi hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koydu.

Halkımızın onurlu direnci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğiyle milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen ihanet girişimine geçit verilmedi.

Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” tüm ülkede olduğu gibi Elazığ'da da değişik etkinliklerle kutlandı.

ELAZIĞ'DA YOĞUN KATILIM VE COŞKU

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla program düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere; Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, il protokolü, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edilmesiyle devam etti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKININ RESMİ AÇILIŞI

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda halkın hizmetine sunulan ve şehrimizin merkezinde otopark sorununu giderdiği gibi halkımıza nezih bir dinlenme alanı sunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkı'nın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

ŞERİFOĞULLARI: “EN ALÇAK SALDIRIYDI”

15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimine karşılık milletçe bir kahramanlık destanı verildiğini dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “ En alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7'nci yıl dönümünde İstiklal ve istikbalimizi korumak için kahramanca şehadete yürüyen 251 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi en alçak ve en karanlık saldırılardan biri olarak tarihimizde yerini almışken, o karanlık gece, vatan sevdalısı bu aziz milletimizin şanlı direnişiyle bir kahramanlık destanına dönüştü. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 7'den 70'e tek yürek vatanına, milletine, bayrağına ve milli iradesine sahip çıkabilmek adına kendi içimizdeki hainleri bize yönelttiği tanklara, toplara, uçaklara, mermilere canlarını siper ettiler. Aziz milletimiz genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle ülkesi ve bayrağı için o gece birer kahramana dönüştü. O gece milletçe bir ve beraber olduk. ‘Nereden gelirseniz gelin, neyle gelirseniz gelin bize diz çöktüremezsiniz' dedik. Payelerin en yücesi olan şehitlik mertebesine yürümekten asla çekinmedik. O karanlık gecede en üst perdeden hiç kimsenin bize esaret gömleğini giydiremeyeceğini bir kez daha kanıtladık. Yedi düvele bu hakikati bir kez daha haykırdık” dedi.

EROL: “ELAZIĞ HALKI DARBEYE DUR DEMİŞTİR”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Muhalefet partisinin milletvekili olarak Belediye Başkanımızın Elazığ'daki hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim. Elazığ'da önemli işlere imza atmıştır. Başkanımıza bu konuda teşekkür ederim. Bu darbe girişiminin engellenmesinde büyük katkı veren önce bütün milletimize 85 milyona. Sonra buna katkı vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komitesine, o faşist darbecilerle silahıyla mücadele eden güvenlik güçlerimize, polislerimize. 15 Temmuz'u engelleyen ve hayatını ortaya koyan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin başka gerçekleri de var. Nedir? İstiklal Savaşı. Bugün bu ülkede ezan okunuyorsa Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da saygıyla anıyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, gazilerimize Allah şifa versin. Şehit ailelerine ve çocuklarına Allah sabır versin. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

AÇIKKAPI: “ELAZIĞ, MİLLİ DURUŞU OLAN BİR ŞEHİRDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bugün 7 yıl sonra ikinci kez bu meydanda olmanın onurunu, gururunu sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. O hain, o melun gecede milli iradeye kast etmeye çalışan hainler vardı. O gece Allah'a şükürler olsun hem benim şehrimde hem 81 vilayette ezanlar dinmez, bayrak inmez diyen milyonlarca vatansever vardı. O gece o hainlere hem Elazığ'da hem Türkiye'de dur dediler. O gece aramızda olan çok kıymetli basın mensuplarımız vardı. Yazılı, görsel basın mensuplarımız vardı. Elazığ'dan Elazığlının o milli duruşunu bütün dünyaya aktardılar. Elazığ milli duruşu olan, bayrağına, vatanına sevdalı insanların yaşadığı bir şehirdir. Biz 15 Temmuz gecesi bir şeyler var denildiği zamanlarda biz İl Başkanımla beraber teşkilatımızla birlikte şu anda aramızda olan Başkanımızda teşkilatımızda başkan yardımcısıydı. Bu meydanlara geldiğimizde 20-30 kişi vardı. Avazımız çıktığı kadar gırtlağımız patlarcasına burada o hain, melun kişilere, o Pennsylvania'daki kişiye ve avenelerine engel olmak için mücadele verdik. Biz duruşu ve milli hissiyatı olan bir şehiriz. O gece burada Alevisi, Sunnisi, Türk'ü, Kürt'ü vardı. O gece sabaha karşı o hainleri ber taraf ettik” dedi.

VALİ TORAMAN: “TÜRK MİLLETİ HİÇ BİR ZAMAN İHANETE GEÇİT VERMEDİ”

15 Temmuz 2016'da bu alanda 28 gün nöbet tutan Elazığlılara ve bu meydanı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve yeraltı otoparkı olarak inşa edip yeniden düzenleyen ve şekillendiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Ömer toraman, “Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük gücünü teşkil eden bu aziz ve Türk milleti üzerinde muhtelif hesapları olanlar milli birlik ve beraberliğimizi zedelemek ve ortadan kaldırmak için sürekli gayret içerisinde oldular. Tarih boyunca bütün bu teşebbüsleri kahraman milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz topyekûn bertaraf ettiler. Her nesil Cumhuriyet'imizin kuruluşundan itibaren vazife düştüğünde korkmadan bu mücadeleyi yürüterek bir sonraki nesle bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi devrettiler. 1950 yılından itibaren muhtelif darbe teşebbüsleriyle karşılaştık. Ve bu teşebbüslerde hep galip gelen milli irade oldu. Aslolan milletin iradesi tecelli etti.2000'li yıllara kadar darbe teşebbüslerine etkisiz kalan çeşitli kuruluşlar 2000'li yıllardan itibaren karşılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir dik duruşla karşılaştılar. Artık klasik darbelerin sonuç bulamayacağını anladılar ama farklı teşebbüslere de Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz ve milletimiz karşı durdular. Bütün bunlar demokrasimizin zaferidir. Demokrasimize sahip çıkmak milletimizin vazifesidir. 15 Temmuz'da farklı bir yöntemle demokrasimize saldırıyla karşı karşıya kaldık. 50 yıllık süre içerisinde FETÖ terör örgütü gizli bir şekilde kendini gizleyerek kamu kurumlarımıza, sivil topluma, hayatın her alanında planlı çalışma içerisinde oldular. Bunları organize eden emperyalist güçlerin güdümünde onlardan aldıkları talimatlarla 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundular. Ancak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında büyük Türk milletine yemin etmiş ve sadakatle bağlı olan askerimiz, jandarmamız, polisimiz ve kamu görevlileri yanında sadece bedenleriyle silahsız bir şekilde aziz milletimiz onların yanında olarak darbe teşebbüsüne karşı koydu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız milletimize meydanlarda bunlara gereken cevabı verin dedi. İşte 100 yılda geçse bu kararın alınması ortaya çıkıyor. Aziz milletimiz darbecilere gereken cevabı verdi” dedi.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ VE DARBEYİ SUSTURAN SALALALAR

Konuşmaların ardından Harput Diyanet Eğitim Merkezi Tasavvuf Korosu tarafından kahramanlık Türküleri ve ilahiler seslendirildi. Program, saat 00.23'te tüm camilerde okunan darbeyi susturan salalarla son buldu.

ERDOĞAN: “15 TEMMUZ, İSTİKLAL BEYANNAMESİDİR”

15 Temmuz'un 7. yıldönümünde konuşan Başkan Erdoğan, "15 Temmuz bizim onurumuzdur şeref madalyamızdır. 15 Temmuz milli iradenin deklarasyonu istiklal beyannamesidir" dedi.

15 Temmuz'u 70 yıl geçse de unutturmayacaklarını söyleyen Erdoğan, o gece milletin tek yürek olarak dünyaya milli iradenin gasp edilemeyeceğinin mesajını verdiğini ifade etti.

“UNUTULAN İHANET TEKRARLANIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:"15 Temmuz'u unutursak şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep etmiş oluruz. Unutursak, benzer felaketlerin tekrar yaşanmasına yol vermiş oluruz. Sadece bununla kalmaz yeni ihanet teşebbüslerini cesaretlendirir daha büyük sıkıntılar yaşarız. Unutulan soykırım gibi unutulan ihanetin de çok daha kalleş sinsi bir şekilde bizi sırtımızdan vuracağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz."

Bakmadan Geçme