Ümitsizlik Yok 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 6. haftasında konuk ettiği Menemen FK'ya 3-0 yenilen Çimentaş Elazığspor, geçen sezondan başlayan 31 maçlık yenilmezlik serisine nokta koydu. Bu yenilgi Teknik Direktör Bülent Yenihayat'ın da Elazığspor kariyerindeki ilk yenilgi olma özelliği taşıyor. Bordo-beyazlı ekip, iç sahadaki 15 maçlık yenilmezlik serisini de Menemen FK karşısında kaybetti.

TAKİP ET

Geride kalan 5 maçta kalesinde 2 gol gören kaleci İsmet Yumakoğulları ise Menemen FK müsabakasında yediği 3 golle grubun en az gol yiyen kalecisi olma unvanını kaybetti.

Tüm bunlar kaybedildi diye hedefimizi de kaybedecek değiliz. Bu konuda en güzel açıklamayı Teknik Direktör Yenihayat, “Seriye değil şampiyonluğa odaklanmalıyız” diyerek son noktayı koydu.

Elbette yenilmezlik güzel bir duygu. Hele hele bunun 31 maç süren bir seriye dönüşmesi çok daha güzel bir gurur. Ancak futbolda yenmek ve berabere kalmak kadar yenilmek de var ve doğal. Bir gün yenilecektik ve o gün pazar günü oldu.

Bu yenilgi sonrası, şehre olumsuzluk ve negatif duygu pompalamaktan başka hiç bir marifeti ve katkısı olmayan şom ağızlılardan gelen bazı yorumlar içimizdeki art niyetlileri ortaya koyması açısından da önemli.

“Takımın başına kötü bir şey gelsin de konuşayım, takım yenilsin de de yürek soğutayım” türü duygu ve düşünceler, marazi bir ruh hali ile patolojik bir vakanın ürünüdür ve asla bir has Elazığlının tavrı ve tarzı değildir.

Elazığspor yenecek de yenilecek de. Futbolun doğasında bu var. Siz 31 maç yenilmeyeceksiniz ve günün birinde yenilmek gibi, bir mukadderat ile karşılaşacaksınız ama bu normal hali birileri çok anormal gibi gösterip buradan nefislerini tatmin edecek beyanlarda bulunacaklar. Pes valla. Hiç yakışmıyor. Hele hele bir kez de olsa Elazığspor yönetiminde bulunmuş birilerine hiç ve asla yakışmıyor.

Bizim hedefimiz belli. Bizim nihai amacımız şampiyonluk. Bu yolda elbette taş ve dikenler olacak. Badireler ve engeller olacak. Ancak bizler şehir ve takım olarak tüm bunları aşacağız ve sezon sonunda zor da olsa o kupayı şehre getireceğiz.

Bakmadan Geçme