Ulukent'in Ulaşım Çilesi

Elazığ'ın en köklü ve kadim mahallesi olmakla birlikte son yıllarda önemli bir gelişme gösteren Ulukent Mahallesi ulaşım sorunu yaşıyor.  Mahalleye hizmet eden 17 minibüsün artan nüfusa cevap vermediğini ve vatandaşın bu konuda ciddi mağduriyet yaşadığını ifade eden Ulukent Mahalle Muhtarı Mustafa Taş, sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini, bununla birlikte teleferik projesi ve tarihi konakların turizme kazandırılmasıyla mahallenin cazibesinin artacağını dile getirdi.

Doğu ve Batı kültürünü sentezleyen yapısı, yenilenen ve gelişen yüzü, sağlam zeminiyle son yıllarda ilgi odağı haline gelen mahallelerden biri olan Ulukent Mahallesi, yapılan çalışmalar sonrası Elazığ'ın gözde mahallelerinden biri oldu.

Tarihi yapıları ile dikkat çeken eski yerleşim merkezi Hüseynik Mahallesinin de bulunduğu Ulukent, yüzyılı aşkın konakları ile açık hava müzesini andırıyor.

31 Mart seçimlerinde halkın teveccühü ve güçlü ihtiyar heyeti ile birlikte seçilerek göreve gelen Ulukent Mahallesi Muhtarı Mustafa Taş, Hakimiyet Gazetesi'ne mahallede yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“17 MİNİBÜS YETERLİ DEĞİL”

Mahallenin sorunları hakkında bilgiler veren Muhtar Taş yaptığı açıklamada, ”Şu anda mahallemizin en önemli sorunu ulaşım. Hiçbir mahallede böyle bir problem yokken ne yazık ki bizim mahallede var. Akşam saatlerinde şehir merkezindeki minibüs durağına bir bakarsanız bizim mahalle minibüsleri önünde en az 50-60 kişinin minibüs beklediğini görürsünüz. Bu manzara hiç mahalle hattında görülmemesine rağmen Ulukent halkı hep kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Mahallemizin minibüs hatlarında sıkıntı var. Mahallemize 17 adet minibüs hattı var ama bu artık ihtiyaca cevap vermiyor. Bizler bu konuyla ilgili Belediye Başkanıyla görüştük kendisi bize bu sorunumuz hakkında yardımcı olacak.” dedi.

“TELEFERİK PROJESİYLE BİRLİKTE TARİHİ KONAKLAR TURİZME KAZANDIRILIYOR”

Mahallelerinden hareket edip Harput'a çıkacak olan turistik teleferik projesiyle birlikte Hüseynik Mahallesinde bulunan tarihi konakların Başkan Şerifoğulları'nın girişimi ile restore edileceğini ifade eden Taş, ”Mahallemizde bulunan tarihi konaklar şu an restore ediliyor, bu restoreden sonra mahallemizde hareketlilik olacağından eminiz. Teleferik projesinin de hayata geçmesiyle birlikte mahallemizde büyük bir canlılık olacak, mahallenin güzelliği ortaya çıkacaktır. Bu da mahalle için son derece önemlidir.” dedi.

“KÜTÜPHANE SÖZÜ ALDIK”

Muhtar Taş,”Mahallemizde bir takım eksiklikler var bunlar, semt pazarı olsun zaten bunun girişimlerinde bulunduk sağ olsun o konuda da Şahin Başkanımız bizlere söz verdi. Sözünü yerine getirecektir. Onun dışında bir de mahallemize ELBÜS gelecek, ring seferlerinin olacağı sözünü de aldık. Şahin Başkanımız bize özellikle belirtti, yer bulun kütüphaneyi yapalım dedi. Biz istiyoruz ki mahallemizde PTT şubesi olsun, fatura ödeme yerlerimiz olsun. Biz bu tür girişimlerde bulunduk, sağ olsun başkanımız bu konularda çok duyarlı. İnşallah bizler de bunu yapacağız. Bu girişimler inşallah zaman içerisinde hayata geçirilecek. Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza bu konuda güveniyoruz. “dedi.

“ŞAHİN BAŞKAN HER KONUDA DESTEKÇİMİZ OLDU”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan her zaman destek gördüklerini ifade eden Muhtar Taş, ”Ulukent Mahallesine yapılan tarihi “Şeher Yolu” projesi mahallemize önemli bir prestij kazandırdı. Yapılan her hizmet mahallemiz için önemlidir. Ben kendi şahsım adına,mahallem adına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan çok olumlu yanıtlar alıyorum, kendisinden çok memnunuz.” dedi.

Yorumlar 1
Ümit 25 Temmuz 2024 23:44

Güzel bir konu taşıma çok yetersiz inşallah çözülür bı hal getirilir

Bakmadan Geçme