Ülkeyi, Çıkarına Feda Edenler

Toplum Çalışmaları Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği genel seçim anketinin sonuçları yayınlandı. Ankete katılanların, 'Bugün bir milletvekili genel seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusuna verdiği yanıtlar dikkat çekti.

TAKİP ET

Ankette AK Parti'nin oy oranı 32,1 olarak ölçüldü. İkinci sıradaki CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.9 oldu. DEM Parti yüzde 8,7 ile üçüncü sırada yer aldı.

Ankette en dikkat çeken parti ise Zafer Partisi oldu. Katılımcıların yüzde 8,4'ü, bir seçim olsa oylarını Zafer Partisi'ne vereceğini söyledi.

Anketteki diğer partilerin oy oranı şu şekilde:

MHP: Yüzde 7,5

İYİ Parti: Yüzde 6,2

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 3,4

TİP: Yüzde 2,3

Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partiye: Yüzde 1,6

Diğer: Yüzde 2,9

Bu anket belli ki Bahçeli'nin Öcalan çıkışından sonra yapılmış. Zafer Partisi'nin oylarının yüzde 9'lara yaklaşması, Bahçeli'ye destek veren CHP'nin oylarının düşmesi de gösteriyor ki bazı seçmenler bu olaya farklı tepkiler vermiş durumda. MHP'de de kısmi bir düşüşün olması bu parti tabanının da açıklamaları ve sonuçlarını çok anlayamamaktan kaynaklı olduğunun göstergesi.

Ülkemizin 50 yıldan beri uğraştığı ve uğrunda binlerce şehit verdiği, kaynakların önemli oranda bu alana harcandığı bir konuda adım atılması ve bu sorunun çözülmesine yönelik adımlara siyasi oy kaygısıyla yaklaşan Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, göçmen politikalarının ardından Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği tepkilerle belirli kesimlerin kendisi için dile getirdiği “proje adam” olduğunu bir kez daha gösterdi.

Toplumun farlılıklarından kaynaklanan sinir uçlarını kaşıyıp buradan hamaset ve siyaset üreten Özdağ, yakın vadede belirli çevrelerin ve seçmenlerin desteğini alabilir ancak bu durum ülkemizin kadim sorunlarının çözümüne hiçbir katkı sağlamadığı gibi daha da keskinleşmesini sağlar.

Bu tür sorunlara seçim ve oy kaygısı yerine sorunun çözülmesine katkı sunacak sorumlu bir siyaset anlayışı ve sağduyu ile yaklaşmak gerek ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel böyle bir tavır göstermiş ve kendi deyimiyle sorunun çözümü adına tarihe not düşecek bir adım atmıştır. Ve tarihi cesur liderler yazar, duruma göre vaziyet alan ezikleri değil.

Bakmadan Geçme