Turizmde umut ışığı

İlimizde birçok alanda uyuyan hücreler uyandı gibi. Artık şehrin sorunları belirli çevrelerde konuşup üzeri örtülmüyor. Şehrin tarımsal sulama projeleri, Pertek Köprüsü, çimento fabrikasının il dışına çıkartılması, karma OSB'nin kamu kurumlarının hatasına kurban gidip iki yıl kaybedilmesi ve artık öğrenilmiş çaresizlik olarak görülen turizmdeki ve tanıtımında sınıfta kalmamız bizzat yetkililerimiz, siyasilerimiz, STK ve medyamız tarafından yüksek sesle dile getiriliyor.

TAKİP ET

Tüm bunlar yapılırken de siyasi saikler ve bu konuda öne çıkmak yerine, şehrin sorunlarının artık tek tek çözülmesi gerekliliğine olan inanç ve samimi duygularla dile getiriliyor.

Her bir konu için söylenecek çok söz var ama özellikle turizm konusunda yıllardan beri nal toplamamız ve arpa boyu yol alamamamız artık çuvala sığmayan mızrak misali karşımızda duruyor.

Bu gerçek bu kez de üst düzey yetkililerimiz, siyasilerimiz, İl yöneticilerimiz tarafından gündeme getirildi.

İlimizin Turizm potansiyelini yerinde görmek ve bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Hakimiyet olarak yıllardan beri dile getirdiğimiz bu acı gerçeği gelip bizzat gördüğü Elazığ'da yüzümüze vurdu.

Bugün gazetemizin manşetine aldığımız THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın tespitlerini önemsiyor, altına imza atıyor ve gereği için de harekete geçilmesini diliyoruz.

Bolat'ın “Elazığ'ı tanıtamıyorsunuz, çok geç kalmışsınız, Şanlıurfa Sıra Gecesi'ni markalaştırmış ve bunu turizmin emrine sunmuşken siz Kürsübaşı kültürünü yeterince değerlendirememişsiniz, yöresel yemeklerinizi de yeterince tanıtamamışız” Cümlesi bir durum tespiti, yanında aslında tarafsız ve bu konuda uzman birinin bizlere verdiği ev ödeviydi.

Bu toplantı önemli ancak sonrasında görülen eksikliklerin telafisi için atılacak adımlar daha önemli. Samimi ve gayretli adımlar umarız yeni bir ruh, heyecan ve hizmet aşkıyla taçlanıp ve ete kemiğe bürünerek şehrin turizm sahnesinde yerini alır.

Bakmadan Geçme