Turizmde Konaklama Sorunu

31 Mart seçimlerinde Sivrice Belediye Başkanı seçilen Ebubekir Irmak, ilçenin sorunlarını çözmekle ilgili çalışmalarını yürütmekle birlikte turizm potansiyellerinin hayata geçirilmesi konusunda da projeler ortaya koyuyor.

TAKİP ET

Turizm sezonunda ilçenin en önemli sorununun konaklama olduğuna dikkat çeken Başkan Irmak, bu konuda belediye olarak bungalov ev projesini hayata geçireceklerini ifade ediyor.

Başkan Irmak'ın dile getirdiği konaklama sorunu ciddi olarak masaya yatırılması gereken bir konu.

Geçmiş yıllarda ilçe merkezinde termal turizm alanında bir tesis yanında bir otel yapılacağına dair projeler konuşuldu ama çok da sonuç çıkmadı.

Sivrice Belediye Başkanı Irmak'ın bungalov evler projesi ile birlikte Hazar baba eteklerinde kır evleri ya da silueti bozmayacak bir mimaride oteller de inşa edilebilir.

Konaklama sorunu giderilmediği için tatil yapmak isteyenler kaçak ve derme çatma yapılan yapılarda tatil yapmaya çalışıyor, bunlar da izinsiz olduğu gerekçesi ile yıkılınca ilçenin turizm potansiyeli tümüyle budanmış oluyor.

Şehrin yetkilileri kadar iş insanı ve turizm konusunda yatırım yapmak isteyen girişimcilerin de böylesi bir talep konusunda duyarsız kalmaması gerekiyor.

Kamunun bu tür işletmeleri yapıp halkın hizmetine sunması belki zor ama bu konuda özel sektörün işini kolaylaştırıp, önünü açacak ve teşvik edecek bir tutum sergilenebilir.

Hazar Gölü ve Sivrice gibi bir nimeti değerlendirememenin muhabbetini daha ne kadar yaparız bilmiyorum ama bildiğimiz şu ki bu konunun ilçeye ve şehre katkısının ne olacağının esprisi hala çok kavranılmamış gibi

Ufuk ve vizyon meselesi diyerek geçelim..

Bakmadan Geçme