TUNCELİ'DE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Bölge Taşkın Zararlarından Korunuyor… BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle olası taşkın zararl

TAKİP ET
Bölge Taşkın Zararlarından Korunuyor…

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle olası taşkın zararlarının önüne geçilerek, vatandaşların can ve mal güvenliği emniyete alınıyor.

Bu kapsamda Tunceli-Ovacık Munzur Çayı, Havaçor (Eğripınar) ve Kızık Dereleri'nde ıslah çalışmaları hızla devam ediyor. Böylece, bölgede yaşanabilecek muhtemel taşkın zararları asgari düzeye indiriliyor.





YERLEŞİM YERLERİ VE 4 BİN 600 DEKAR ZİRAİ ARAZİ TAŞKINDAN KORUNACAK

DSİ, proje kapsamında Havaçor Deresi üzerinde rusubatı tutmak üzere 3 adet tersip bendi inşa edecek. Söz konusu tersip bentlerine ve kaya ocaklarına ulaşımı sağlamak maksadıyla 8 metre servis yolu,  6 bin 613 metre uzunluğunda çift taraflı dere kazısı, sedde ve istifli taş tahkimatı, 132 adet taban kuşağı ile 1 adet beş gözlü menfez yapıldı.

Geriye kalan ıslah çalışmalarının da tamamlanmasıyla 6 köy, 4 bin 600 dekar zirai alan, bağ ve bahçeler Munzur Çayı, Havaçor ve Kızık Derelerinin taşkın zararlarından korunacak. Böylece taşkın sebebiyle meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

'TAŞKIN ZARARLARINI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, taşkın zararlarının maddi manevi büyük yıkıma yol açtığına dikkat çekerek 'Vatandaşlarımızı taşkın afetinden korumak Bakanlık olarak asli vazifelerimizdendir. Takriben 11 milyon 500 bin TL yatırım bedelli bu projeyi en kısa sürede tamamlayacağız. Bundan sonrada taşkın zararlarını önleyici tedbirler almaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme