TÜMSİAD'TA GÖREV DEĞİŞİMİ

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanlığı'na getirilen Mahir Sönmez, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sürecine de

TAKİP ET
TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanlığı'na getirilen Mahir Sönmez, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sürecine değinerek ‘Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet' düşüncesine vurgu yaptı.

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanlığı görevinin kendisi için büyük bir onur ve mutluluk olduğunu ifade eden Sönmez, “Geçmiş yıllarda da ilimizde Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nde, sonrasında görev almak ve hizmet etmekten büyük onur ve şeref duyduğum Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı görevlerinde bulundum. Bulunduğum her görevde başarılı olmak ve halkımıza hizmet etmek için elimden geleni yapmaya gayret ettim. Yapmaya çalışıp yapamadığım işler olmuş olabilir ancak, bu süreçte bir tek gayem vardı o da kadirşinas, vatansever Elazığ halkının sorunlarını çözmeye, hakettikleri değeri vermeye ve bu konuda kapılarımızı onlara sonuna kadar açmaktı. Düşünürün dediği gibi "Hiç Bir Şey yapmıyorsan Tebessümü Et Kardeşlerine" düsturunu hep ilke edindim. Başarının yolu insana verilen değerden geçer. Bu değer bazen siyasetle yaptığın icraattır, bazen STK'daki gayretindir, bazen işindeki başarındır, bazen çevrendeki insanlığındır ve bazen de ailendeki sıcaklığındır. İşte biz bu duygu ve düşünceyle, doğduğum, büyüdüğüm ve rızkımı kazandığım bu topraklara her platformda borcumu ödemeye devam edeceğimi ve halkımız tarafından uygun görülen her görevi de seve seve yapmaya gayret edeceğimi Elazığlı hemşerilerime duyurmak isterim” diye konuştu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Elazığ'ın sorunları ve bunların çözümüne yönelik 1 yıllık programlama yaptıklarını kaydeden Sönmez, TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanlığı olarak Elazığ'da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi. İlin sorunlarında lokomotif olmaya ve çözüm merci olan yerler ile problemleri yaşayanlar arasında sağlam bir köprü olmaya gayret edeceklerini belirten Sönmez, “Gayemiz ilin siyaset kurumlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, Ticaret ve Sanayi Odası'na ve diğer STK'lara akıl veren değil doğruların yer aldığı ortak paydalarda ve fikir noktasında her kesime destek olan, bazen herkesin makul fikirlerde düşünüp söyleyemediği, isteyip yapamadıklarını sesli düşünmeye çalışmaktır. Serbest meslek erbabı ve ticaret ile iştigal eden işadamlarımızın sorunlarını dinleyen ve iş adamlarımızın iş dünyasında ufkunu açmaya yardımcı olan ama bunları dinleyip kalan olmamak olacak. Sorunları muhataplarına kavuşturmak ve çözümü içinde sağlıklı fikirler aktarmak olacak” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ELAZIĞ VE SORUNLARI OLACAK

Sönmez, Elazığ'a yatırım yapmaya niyetli olan veya düşünen işadamlarını diğer STK temsilcileri ile birlikte şehre davet edip yatırım yapması için gayret edeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Az konuşup çok dinlemeye, az dinlenip çok çalışmaya gayret edeceğiz. Ayrıca amacımız sadece ekonomi alanında değil bazen siyaset, bazen tarih, bazen tiyatro, bazen sinema ve bazen de sportif alanlarda çalıştaylar yapmaya gayret edeceğiz. Vatanına, bayrağına, milletine, devletine ve manevi değerlerine bağlı her STK ile ilin menfaatleri doğrultusunda bir araya gelerek çalıştayları birlikte planlayıp yapmaya da gayret edeceğiz. Her şeye itiraz eden değil, eksiklikleri dile getiren ve giderilmesi için fikir yürüten, güzel ve düzgün iş yapan her kim olursa da alkışlayan ve takdir eden olacağız. İstikamet ve menzilimiz sadece Elazığ ve sorunları olacak. TÜMSİAD olarak sorumluluk alanımızı bilen, fitne ve fesada fırsat vermeden sadece ilimize faydalı olmaya bakacağız.”

Bakmadan Geçme