Toraman: 'Araç Bakımları Yapılmadan Yola Çıkılmamalı'

9 günlük bayram tatili nedeniyle yola çıkacak sürücüleri hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve yol boyunca dinlenmeleri konusunda uyaran Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, araç bakımlarını yapmadan yola çıkmamalarını ifade etti.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada 9 günlük bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak sürücülerin dikkat etmeleri gereken konularda uyarılarda bulundu.

Başkan Toraman, Yoğun bayram trafiğinde sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini ifade etti.

SÜRÜCÜLERİN MUTLAKA DİNLENMESİ GEREKİYOR

Bayram tatilinde yola çıkacak olan vatandaşların mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırması gerektiğini ifade eden Başkan Toraman, “Bayramda sürücülerimizin en dikkat etmesi gereken konu, yola çıkacağı araçlarının bakım ve onarımlarını yaptırmaları. 9 günlük bayram tatilinde şehir içerisinde ve şehirlerarasında, vatandaşlarımız ticari faaliyet gösteren esnaflarımız dahi olmak üzere dikkatli olmaları da önemli. Sürücülerimizin yolculuk esnasında muhakkak dinlenmeleri gerekiyor, sonrasında yine yolculuklarına devam edebilirler.” dedi.

HIZ YAPILMAMALI, EMNİYET KEMERİ TAKILMALI

Trafik kurallarına uyulması ve hız yapılmaması gerektiğini belirten Toraman, “Trafik kurallarına uyulacak şekilde hız yapmadan, emniyet kemerini takarak yolculuk yapmaları en çok dikkat etmesi gereken unsurlardır. Kurallara uymayan sürücüleri de bu nokta da uyarmak önemli. Sürücülerin bir birilerini uyarması, kaza oranını düşürür hem can hem de maddi kayıplara engel olur. Kontrollü bir şekilde trafikte ilerlendiği zaman karşıdaki aracı da kendi kontrolün altında tutmuş gibi hissedersin. Böyle olunca da trafik kazalarını azaltmış oluruz.” dedi.

OTOBÜS TERMİNALLERİNDE CİDDİ YOĞUNLUK VAR

Sıcak havaların da araç kullanan sürücüleri zorlayacağını ifade eden Başkan Toraman, “Havalar yaklaşık bir haftadır bunaltıcı şekilde sıcak, araç kullanan vatandaşlarımızı etkileyeceğini düşünüyorum. Bu yüzden hem şahsi araçların hem de toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerimizin araç klimalarını açmalarını öneriyoruz. Vatandaşlar bir yerden bir yere gidecekse kendi konforunu muhakkak düşünmeli. Şehrimize il dışında gelen misafirlerimiz, ticari taksileri kullanacaklarsa muhakkak taksi metreyi açtırsınlar. Şehirlerarası çalışan otobüs firmaları bayramla ilgili açıklamalarını yaptılar. Biliyorsunuz otobüs terminallerimizin bayağı yoğunluğu var. Polis kontrol noktaların da kolluk kuvvetlerimiz herhangi bir olumsuzluk oluşmaması adına kontrollerini yapıyor. Kamyon ve tır şoförlerine de gerekli olan uyarıları yaptık.” dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANALIM

Başkan Toraman son olarak ise,“ Trafiğin aşırı yoğunlaşmaması ve ulaşımın engellenmemesi adına vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Bizim her zaman ilk tercihimiz, toplu taşımaların kullanılması yönündedir. Bu şekilde trafiğin yükü de hafiflemiş olacaktır. Kazasız, belasız, hayırlı ve güzel bir bayram olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme