Tescilli Ternebi 

Şehirlerin tanıtımında ve ekonomik gelişmelerinde yöresel ürünlerle birlikte yemek kültürü ve özel damak tatları önem arz ediyor.

TAKİP ET

Geçmişte tarih ve turistik özellikleriyle öne çıkan şehirler, şimdilerde gastronomik değerleriyle daha çok şöhrete ulaşıyor.

Gaziantep, Maraş, Mardin, Diyarbakır gibi şehirler, turizm tur şirketlerinin damak tatlarını da içine alan bir güzergahla müşterilerini bu bölgelere ait lezzetlerle buluşturuyorlar.

Elazığ da hem yöresel ürünler hem yemek kültürü konusunda oldukça zengin bir çeşitliliğine sahip. Ancak bu değerlerin tescil edilmesi ve ülkeye tanıtılması konusunda yıllardan bugüne getirdiğimiz bir hantallığımız var.

Bu eksikliği gören Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, birçok ürün için yaptıkları coğrafi işaret başvurularından olumlu sonuçlar alıyor.

Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden ince kabuklu, sulu, şıra oranı yüksek, kendine has aroması olan Tahannebi (Ternebi) üzümü tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Güzel ve önemli bir gelişme. Şehir için değer ifade eden bu haber, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan tarafından yapılan ortak açıklama ile duyuruldu ve hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Öncelikle bu sonuçta emeği ve gayreti olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ternebi gibi özel bir üzümün coğrafi işarete kavuşması elbette güzel. Ancak bu başarının taçlanması için bu özel üzümün güzel ambalajlar ve özel bir sunumla tüketicilere sunmak gibi bir önemli görevimiz daha var.

İş insanlarımız ve özellikle gıda ile iştigal eden firmalarımızın arkasına coğrafi işaret rüzgarını da alarak bu özel ve güzel üzümümüzü marka değeri yüksek bir ürün haline getirmek ve ülke genelinde pazarlamak gibi bir görevi olmalı.

Yöneticilerimiz üzerine düşeni yaptı. Sıra iş insanlarımızda ve müteşebbislerimize.

Yorumlar 1
Ahmet toprak 21 Kasım 2023 18:29

Tescili yapan Asilhan ARSLAN... haberi doğru yap.! Bu projeler onun. İdris alan foto çekmekten başka bişey yapmıyor.

Bakmadan Geçme