Tavana Baktıran Siyaset 

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi partiler ve adayların saha çalışması yoğun tempoyla devam ediyor. 

TAKİP ET

Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları esnasında zaman zaman karşılaşmaları, bir birleriyle sohbet edip sarılmaları siyasetin centilmenliği açısından güzel görüntüler ortaya çıkarsa da vatandaşın bazı partilere ve onların adaylarına bakışı ve değerlendirmesi resimlere yansıyor.

Seçimlere kendi logosu ve adaylarıyla girmek yerine Cumhuriyet Halk Partisi listesinden giren siyasi parti mensuplarına Elazığ halkının bakışı çok olumlu olmadı.

Sağ ve muhafazakar bir seçmen tabanına mensup partilerin, yıllarca bu kesimleri mağdur etmiş bir parti olan CHP logosuyla seçimlere girmesine tepki gösteren ve kendilerinin bu logo altına evet mührünü basmalarının mümkün olmadığını ifade eden vatandaşların bu duruşu, adayların ziyaretlerinde de net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Deva Partisi kontenjanından CHP 3. Sıra Milletvekili adayı olan Ahmet Yıldız'ın esnaf ziyaretinde objektiflere yansıyan bir resim, vatandaşın adaya ve partiye bakışını ortaya koyuyor.

CHP Milletvekili adayı Ahmet Yıldız ile Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal'ın ziyaret ettiği bir çay ocağında konuşma yaparken, orada bulunan hiçbir vatandaşın Yıldız'ın yüzüne bakmaması, bazı vatandaşların tavana, bazılarının yere, bazılarının karşıya, bazılarının da boşluğa bakmaları, halkın bu partiye olan bakışını ve tavrını ortaya koyuyor.

Bu resim de gösteriyor ki siyasette halkı ve tabanı zorunlu bir istikamete yönlendirmeye çalışmak hem siyasi partilerde hem de halkta çok karşılık bulmuyor, halk dayatmaları sevmiyor.

Bakmadan Geçme