Taşeron İşçilerine Sürpriz Var mı?

Taşeron işçiler ne zaman kadro alacaklarını konuşurken, Sayıları 1 milyona yaklaşan taşeron işçiler için kadro sözü netlik kazanamadı

TAKİP ET
Taşeron işçiler ne zaman kadro alacaklarını konuşurken, Sayıları 1 milyona yaklaşan taşeron işçiler için kadro sözü netlik kazanamadı.  Hükümet seçimden hemen sonra taşeron işçilerin kadroya alınacağına yönelik çalışmanın Meclis'e geleceği açıklanmıştı. Kamuda FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ederken taşeronlar ne zaman kadroya alınacaklarını ise muamma.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair açıklamalarda bulunarak yılsonuna kadar bir çalışma yapılacağı gündeme geldi. Yani taslağın askıya alınması söz konusu…

Elbette Taşeron sorunu kökten ve kalıcı çözüme erdirilmeli ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir. 1 Kasım seçimlerinden önce AK Parti'nin Taşeron işçilere kadro sözü verdiğini, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personeli kamuya alacaklarını söylemişti.

AK Parti Hükümeti'nin bu zamana kadar vermiş olduğu vaatler tek tek yerine getirildiğini görmekteyiz. Lakin taşeron konusunda 1 yıldır çözüme ulaşamaması akıllarda soru işareti bırakmaktadır.

Taşeronlaşmanın sonucunda işyeri ölçeği küçülürken, taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlarda sendika ve toplu sözleşme haklarından mahrum olmaları, yaptıkları süreli sözleşmeler nedeniyle kıdem tazminatı gibi haklarından yoksun kalmaları, iş güvencesinin olmaması nedeniyle de emek piyasası üzerinde fiyat yönünde bir baskı altına girmeleri gibi sonuçlar doğmaktadır.

Devletin aracı kurum üzerinden çalıştırdığı bu sistem benimsemediğim bir durumdur. Bu konuyla alakalı Başkent kulislerinde konuşulan konu yılsonuna kadar netlik kazanması yönündedir. Ama benim kanaatim kısa sürede Başbakan Sayın Yıldırım tarafından müjde verileceğini düşünüyorum. Ayrıca mağduriyetlerin yaşanmaması için titiz bir çalışmanın yapıldığını da biliyorum.

 

Taşeron işçilerine büyük sürprizlerin beklediğimi söylüyor ve umut ediyorum ki adaletli bir kadro anlayışıyla çalışmalarına devam edilir. Sonuçta çalışanın hakkı elbette verilmesi gerekir…

Bakmadan Geçme