Tarım Marketleri 566. Mağazasıyla Hizmetlerine Devam Ediyor
Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market hizmet ağı büyümeye devam ediyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market çiftçilerden aldığı güçle büyümeye devam ediyor. Kooperatif Marketin 566. mağazası Elazığ – Mimar Sinan törenle açıldı.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, açılışta yaptığı konuşmada 566. mağazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugün burada 566. mağazamızı açıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği, 1615 Kooperatifi, 200 Hizmet Bürosu, 19 İştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye'de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde geliştirerek dönüştürüyor.” dedi.
Yıl sonunda 700 şubeyi aşacak
Kooperatif Market olarak 5 yıllık strateji planı hazırladıklarına işaret eden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayramali YILDIRIM, "Hazırladığımız bu plan doğrultusunda gidiyoruz. Bu sene başında Cumhurbaşkanımız bize 500 market hedefi vermişti, biz o hedefe ulaştık. Yıl sonuna kadar 700 markete çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın 1000 mağaza hedefine ise 2022'nin ilk 6 ayında çok rahatlıkla ulaşacağız. Türkiye genelinde 12 lojistik merkezimiz var, bunlar sayesinde birçok ilde mağaza açtık. 2022'nin ilk 6 ayından itibaren Türkiye geneline yaygın 13 lojistik merkezinde 81 il ve potansiyel ilçelerin tamamında yaygınlaşmaya devam edeceğiz. Şu an 55 ilde varız. Yıl sonuna kadar yaklaşık 60 ilde olacağız." diye konuştu.
Fiyatlarımızı Oluştururken Diğer Perakendecileri de Takip Ediyoruz
Yıldırım, Tarım Kredi olarak çiftçilerden ürün aldıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Ürünleri direkt çiftçiden alarak tüketicilere sunduğumuz için aracılar yok, bu yüzden maliyetlerimiz daha verimli. Biz maliyetleri göz önünde bulundurarak kendi fiyatlarımızı oluşturuyoruz. Kendi fiyatlarımızı oluştururken diğer perakendecileri de takip ediyoruz. Onlara göre de pozisyonlanma yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz ne olursa olsun, biz perakendedeki diğer zincirlerle yaklaşık olarak yüzde 5 kadar daha ucuza ürün satıyoruz. Böyle bir fiyatlandırma politikamız var. Rekabetten dolayı fiyat aşağı çekilirse biz de o yüzde 5 bandını korumaya çalışıyoruz. Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor. Böyle bir eleştiri alıyoruz. Halkımızın şuna dikkat etmesini rica ediyorum, biz piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz. Biz fiyatlarımızı yukarı doğru çekmediğimiz için perakendeciler de fiyatlarını yukarı doğru çekemiyorlar."
Piyasada Tarım Kredi marketlerinin bazı ürünlerinin fiyatlarının diğer perakendecilere göre daha yüksek olduğunun iddia edildiğine de değinen Yıldırım, "Paylaşılan fiyatlar bizim raflarımızdaki fiyatlar değiller. Yanlış bilgiler var. Zannediyorum o haberlerde gösterilen fiyatlar bizden ürünü alıp internet üzerinden satanların fiyatları. Bizim raf fiyatlarımız diğer aktörlerden daha uygun." değerlendirmesinde bulundu.
Açılışa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinççi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, Malatya Bölge Birliği Müdürü Yusuf Karabatak, Kayseri Bölge Birliği Müdürü Mehmet Uzun, Tarım Kredi Birlik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Güneş Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Müftüsü Selami Aydın, şirket yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.