TARAFIMIZ TÜRKİYE OLMALI

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum sebebiyle Ak Parti dışında birçok partiye mensup insanların birbirlerine bakışlarında ciddi sorunlar yaşanıyor

TAKİP ET
16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum sebebiyle Ak Parti dışında birçok partiye mensup insanların birbirlerine bakışlarında ciddi sorunlar yaşanıyor.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi sağlayacak olan referandumda evet ya da hayır diyecek seçmenlerin mensup oldukları partilerde ciddi fikir ayrılıklarının olması parti içi huzursuzluklarla birlikte toplumsal huzursuzluklara da yol açmasından endişe ediliyor.



PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR

Referandumda verilecek evet ve hayır oylarının sonuçları sadece ülkenin yönetimiyle ilgili bir sonuç ortaya çıkarmayacak. Referandumun sonucu ne olursa olsun birçok partinin iç muhalefet ve dinamiklerinin harekete geçirerek yeni oluşumlara da kapı aralayacak.

KIRICI OLUNMAMALI

Referandum sürecinin seviyeli ve saygı çerçevesi içerisinde yürütülmesi amacıyla aynı partiye mensup insanlarla birlikte farklı siyasi görüşlere mensup insanlar arasında bile herhangi bir tartışmaya mahal vermeden sükûnet içinde yürütülmesi gerektiğini belirten siyasi gözlemciler huzur içinde bir seçim beklediklerini belirtiyorlar.

KARARIMIZ TÜRKİYE İÇİN

Referandumda bir yerde durmak ve bir tarafın yanında olmak için siyasi mülahazalar yerine, kemikleşmiş siyasi görüşünde ısrar etme yerine ülkemizin geleceği, huzuru, refahı ve istikrarı için oy kullanılmasının daha doğru olacağını belirten vatandaşlar, sandığa beş yıl için değil ülkemizin gelecekteki yılları için tercihlerini belirtmelerini gerektiğini ifade ediyorlar.

TARAFIMIZ TÜRKİYE OLMALI

Referandum sürecinin kimseyi kırmadan ve dökmeden geçirilmesinin önemine vurgu yapan vatandaşlar, bu seçimde tarafın siyasi tarafgirlik yerine Türkiye tarafı olmasının önemine vurgu yaparak verilecek oyların ülkenin kaderinin belirlenmesinde oldukça belirleyici olacağını belirtiyorlar.

Bakmadan Geçme