'Tam Bir Deli'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Aralık 2021 tarihinde toplu açılış töreni için gittiği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile diyaloğu sosyal medyada gündem oldu.
Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan'ın paylaştığı görüntülere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Üniversite Çocuk Hastanesi'nin açılışında Başkan Fatma Şahin'e eğilerek "Rektörden şikâyetçi misiniz?" diye sordu.
O sırada mikrofonun açık olması nedeniyle Fatma Şahin'in "Çok kötü çok kötü; tam bir deli" ifadelerini kullandığı duyulmuş ve gündem olmuş.
Fatma Şahin'in “tam bir deli” dediği rektörü atayan isim Cumhurbaşkanı Erdoğan. Rektör, Fatma Şahin'in dediği gibi çok kötü müdür, deli midir veli midir bilmeyiz. Ancak bildiğimiz ve Fatma Şahin'in dilinden çıkan bir gerçek var ki son 10 yıl içinde atanan birçok bürokrat sıkıntılı, sorunlu ve her şeyden önemlisi de ehliyetli ve liyakatli olmamaları.
Cumhurbaşkanı Erdoğan hem partisini hem de ülkeyi yönettiği için atanacak isimler konusunda yeterli araştırma ve soruşturmayı bizzat kendisi yapmıyor. Bu konuda görevlendirdiği birimlerin tercihi ya da kendisine yakın isimlerin referansıyla ciddi kurumlara önemli atamalar yapıyor. Ama hiç birini tanımıyor ve bilmiyor.
Bunun en yakın ve somut örneği, 4 Eylül 2021'de göreve atanan ve 6 Eylül'de göreve başlayan TCDD Genel Müdürü Murat Atik'in 1 hafta sonra görevden alınmasıydı.
Hangi isim, hangi güç ya da hangi çıkar grubu bu ismi ve nasıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'a lanse ettiler ki Erdoğan da bunu TCDD gibi önemli bir kuruma Genel Müdür atadı. Ve bir hafta sonra nasıl bir bilgi geldi de Atik görevinden alındı.
Belli ki bu işlerde ciddi bir araştırma yapılmadığı gibi, külliyede mukim birkaç lobi marifetiyle Erdoğan'dan gizlenebiliyor ya da habersiz yapılıyor.
Ak Parti'nin son on yıl içinde atadığı bürokratlar içinde işinin ehli ve başarılı çalışmalar ortaya koymuş bürokratlar elbette var. Tüm siyasi baskı ve dayatmalara rağmen çıkar guruplarının değil, devletinin ve milletinin yanında duran bürokratlar var. Ancak, tüm makam ve mevkilerini siyasilerden alan ve halka değil onlara hizmet etme ve onları memnun etme derdiyle bürokrat olan ve bu özelliklerini devam ettirdikleri için o makamda kalmaya devam eden bazı bürokratlara artık söylenecek söz kalmadı.
Vatandaş, halka tepeden bakan, telefonlarına çıkmayan bürokratın cezasını sandıkta siyasete kesebilir.
Çünkü halkın sesinin çıktığı tek yer sandık. Ve halk dört gözle sandığı bekliyor gibi…
Peki, bu süreçte yerleşik ve koltuğa yapışık bazı bürokratlar ne yapıyor? Muhalefet siyasi parti il başkanları, milletvekilleri hatta Ankara'da etkili olan isimlerle peşreve başladılar bile.
Rastgele!..