Taban susmuş Ak Parti kaybetmiş!

Son yerel seçimlerde aldığı oyla ilk kez birinci parti hüviyetini kaybeden Ak Parti, değişim için düğmeye bastı. Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından açıklanan kongre takvimine göre bu ay delege seçimleri yapılacak, Ekim 2024 ile Ocak 2025 arasında ilçe kongreleri, Aralık 2024 ile Mart 2025 arasında il kongreleri tamamlanacak ve Ak Parti 2025 ilkbahar-yaz aylarında büyük kongreyi yapacak duruma gelecek.

TAKİP ET

İl-ilçe kongreleri ile değişim sürecini başlatacak olan AK Parti bunun öncesinde ise "Türkiye buluşmaları" başlattı. Sahaya inen bakanlar, parti yöneticileri ve milletvekilleri çeşitli etkinliklerle seçmenle buluşuyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de 19 Eylül Perşembe günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelecek.

Parti yöneticilerine göre bu buluşmalar yerel seçimlerde kendilerini dinlemeyen, konuşmayan seçmenin "değişmeye başladığını" gösterdi.

Ekonomik verilerdeki toparlanma işaretlerinin seçmende karşılık bulmaya başladığını savunan yöneticilere göre, yerel seçim öncesi genelde tepkisini sessiz kalarak, konuşmayarak veren AK Parti seçmeni şimdi konuşmaya, eleştirisini dile getirmeye hatta önerilerde bulunmaya başladı.

Dinlemeyen, konuşmayan, sessiz seçmenden konuşup öneri getiren seçmen evresine geçilmiş olmasının çok olumlu olduğunu kaydeden partililer "Sahadayız, daha çok sahada olacağız, vatandaşa daha çok dokunacağız. Seçmenimizi yeniden kazanacağız" iddiasındalar.

Ak Parti Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kendi tabanını “dinlemeyen, konuşmayan ve sessiz kalan” diye nitelendirmiş ve bugün de bu durumun eleştiri getirmeye ve öneri sunmaya evirildiğine kendilerini inandırmışlarsa yandı gülüm keten helva…

Ak Parti Genel merkezindeki bazı zatlar, 31 Mart hezimetini tabanın konuşmamasına, eleştiri ve öneri getirmemesine bağlayıp yine kendi hatalarını örtmeye çalışmışlar.

Yenilgiden sonra da yine samimi tabanın “Neden bu yanlışları yaptınız türünden” eleştirilerini “taban yine bize güveniyor” algısını oluşturmaya basamak ve gerekçe sunmak gibi çocukça ve toplumdan kopuk olduklarını açık eden bir tavır ve gerekçe ortaya koyuyorlarsa Ak Parti'nin çok da akil adamlar tarafından yönetilmediğinin bir resmi olarak karşımızda duruyor.

Oysa her seçim öncesi tabanın sesi dinlenilseydi, eleştiriler dikkate alınıp genel merkez dukalığının yalan yanlış beyanları ile gerçek anket sonuçları, büyük paralar karşılığı ve parayı vereni birinci gösteren düzmece anketlere dönüşmeseydi ne Adıyaman ne Üsküdar ne Bursa ne Balıkesir ne de geçmişte Ak Partinin kalesi olan Belediyeler kaybedilmemiş olurdu.

Şaka gibi gerçekten. “Taban sustu kaybettik, taban konuşmaya ve eleştirmeye başladı kazanacağız.” Siz ne alıyorsunuz Allah Aşkına…

Yorumlar 1
Ak 15 Eylül 2024 23:27

ELAZİĞLİLAR GUNU BİR GUNDE GARİP FAKİR FUKARA İŞSİZ KİMSESİZ LER GUNU YAPİN ELAZİĞ OLDU KİMSESİZLER MEZARLİĞİ

Bakmadan Geçme