SURİYELİLER ÜZERİNDEN İÇ SAVAŞ TEZGÂHI...

Son zamanlarda sizlerin de malumu üzerine Suriyeli mülteciler ile alakalı sürekli algı operasyonları oluşturuluyor

TAKİP ET
Son zamanlarda sizlerin de malumu üzerine Suriyeli mülteciler ile alakalı sürekli algı operasyonları oluşturuluyor. Sanal medyada Türk ve Suriyeli vatandaşlar arasına kin, nefret, nifak tohumları saçılıyor.

 

Bu pompalamaları iyi niyetli ve tesadüfi spontane paylaşımlar olarak yorumlamak saflık olur. Amaç belli ve Türkiye'nin bekasını baltalamaktan başka bir şey değil. Türk - Kürt, Alevi - Sünni çatışmaları iç savaşa kapı aralamayınca, Türk vatandaşları ve mülteciler üzerinden senaryolar üretilmeye başlandı.

 

Suriyeliler ile alakalı son zamanlarda eş zamanlı olarak yayılan haberlere dikkat edilmesi lazım.

 

SANAL MEDYA ÜZERİNDEN PROVOKASYONUN ÖN HAZIRLIKLARI YAPILIYOR!

 

Neden bugünler de bu haberler artmaya başladı diye kendimize sormamız lazım. Sebebine gelince; Türkiye'nin, Suriye'nin AFRİN şehrine girmesi an meselesi. Oraya girilmesi demek kurulmak istenen devletçiğin akıbetinin tamamen hayal olması demek.

 

Yani 100 yıllık proje sonlanmış olacak. Haydigerer suya düşecek! Artı Katar'a asker çıkarılması da provokasyon çalışmalarının başka bir sebebi. Katar sermayesi Türkiye için olmazsa olmazdır. Dünya konjonktüründe İsrail sermayesi ve müttefikliği ABD için ne anlam ifade ediyor ise Katar'da bizim için aynı şeyi ifade ediyor.

 

Kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu gelişmelerin yaşanıyor olması nedeni ile içeride Suriyeliler ile Türkler arasında yapay olaylar tasarlayarak çatışmalar çıkarılarak operasyonların önü tıkanmak isteniyor. Türkiye'nin içeride enerjisi ne kadar kırılır ise dışarıda etkisi o kadar azalacaktır. Bu senaryonun yanı sıra Cumhuriyetçiler ile Muhafazakarlar arasında da aynı gerilim yaratılmak isteniyor.

 

Yaşadıklarımızın hiçbiri temelsiz değil hepsi sistematik çalışmaların ürünüdür. Bu çatışma zeminine de asla müsaade edilmemeli iki tarafta aklı selimi ve sağduyuyu elden bırakmamalıdır.. Sosyal medyada ayrılıkçı paylaşımları montajlayan servis eden hesapların birçoğu ülke içinden değil. Hepsi yabancı menşeli sahte hesaplardır.

 

Kısacası oyuna getiriliyoruz. İyi niyetle ülke sevgisi adı altında yaptığımız paylaşımlar ile aslında ülkemizin geleceğine darbe vuruyoruz.

 

ŞU KIRILGAN SÜREÇTE KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAMAK LAZIM...

 

Bir başka dikkat edilmesi gereken konu; bu gelişmelerin evvelinde HDP nin sokakları işaret edip sinyal vermesi çok normal değil. Suriyeliler konusuna dönersek; bir takım insanların had bilmez tavırları vardır bunu inkar edemeyiz.

 

Bende defalarca bu konuya dikkat çekmişimdir lakin bugün bu söylemler tehlikeli bir sürecin kapısını aralamaktan başka bir şey kazandırmaz. Bu konuda yapılması gereken tek şey az daha sabırdır. Suriye savaşı fiilen bitmiştir ve bu insanlar kısım kısım ülkelerine geri dönüyor. Eminim devletimiz gereken girişimlerde bulunuyordur.

 

Şuan itibari ile 100 bin Suriyeli zaten yurduna geri dönmüş durumda. Algıları, oyunları fark edelim bu konuya daha hassas yaklaşalım.

 

İktidar ve devlet ile hesaplaşmayı bu paylaşımlar üzerinden yaparak köşeye sıkıştırma çabaları etik değildir. Zaten çok kırılgan fay hatları üzerinde ilerliyoruz. Bir anlık gafletimizin bedelini sırtlanlara yem olmak ile ödeyebiliriz.

 

Doğacak olumsuzlukların faturasını biz yaşayacağız Suriye yada iktidar erkleri değil. Yapılmak istenen tek şey bu paylaşımlar üzerinden halkı galeyana getirerek sokağa çıkarıp iç savaşın fitilini ateşlemektir..

 

Oyuna gelme.. Oyunu boz Türkiye...

Bakmadan Geçme