Surda bir gedik mi açılıyor?

Terörist başı Abdullah Öcalan için 'Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın' diyen MHP lideri Bahçeli'nin sözlerinin yankıları sürerken terör örgütü PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın sözleri yeniden gündem oldu. Bayık, verdiği bir röportajda 'Silahlı güçlerin çekilip çekilmeyeceğine biz karar veririz. Apo karar veremez' ifadelerini kullanmıştı.

TAKİP ET

Bayık bu açıklamayı yaparken DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan ile aile olarak yıllar sonra ilk kez görüştüklerini duyurdu.

En son 3 Mart 2020'de yüz yüze görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Ömer Öcalan, "Abdullah Öcalan kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" açıklamasında bulundu.

Bayık ve Öcalan'ın örgütte kimin sözü geçer tartışması kendi aralarındaki mesele. Daha doğrusu bu hareketin başı kim, emir komutası kimde bilmeyiz ama. Birisi barıştan ve silahları bırakmadan söz ediyor, bir diğeri buna biz karar veririz Öcalan değil diye güç gösterisi ile birlikte sivil itaatsizlik gösterip liderliğe göz kırpıyor.

Bahçeli'nin bu çıkışıyla herhangi bir olumlu gelişme ve değişme olmasa bile PKK cephesinde bir sur açılması bile önemli bir gelişme gibi duruyor.

Bakmadan Geçme