Şuay Alpay Resepsiyona Katıldı

Resepsiyona Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY'ın yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar GÜLER, Genelkurmay 2

TAKİP ET
Resepsiyona Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY'ın yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar GÜLER, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit DÜNDAR, AZERBAYCAN Büyükelçisi Faig Bağırov, çok sayıda üst düzey komutanlar ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Azerbaycan Büyükelçisinden sonra konuşma gerçekleştiren Şuay ALPAY, Dost ve kardeş Azerbaycan'ın Silahlı Kuvvetler Günü'nü, Hükümetimiz ve Türk Milleti adına en kalbi duygularımla kutladığını, bu özel güne Hükümetimizi temsilen katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Alpay;''Bu sene Türkiye ile Azerbaycan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yıldönümü olduğunu ifade ederek, Gücünü çok derin tarihi, kültürel, insani bağlardan, din ve dil birliğinden alan ilişkilerimiz bugün stratejik ortaklık boyutuna taşınarak her alanda kapsamlı bir ortaklığa dönüştüğünü açıkladı.

Bakan Yardımcısı ALPAY, Yukarı Karabağ'ın işgalinin hepimizin kalbinde yara olduğunu hatırlatarak, Kafkasya'da istikrar, barış ve huzurun olması için Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, işgalinin sona erdirilmesi, Azerbaycan'ın tam egemenliği, toprak bütünlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı ilkeleri temelinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

Şuay Alpay,''Uluslararası hukukun da gereği olarak dillendirdiğimiz bu beklentinin artık daha fazla zaman geçirilmeksizin yerine getirilmesi arzusunda olduğunu'' söyledi.

Ayrıca Alpay,''Azerbaycan topraklarındaki işgali ve yerlerinden edilmiş Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları her platformda gündemde tutmaya devam edeceğini, Türkiye ve Azerbaycan, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her alanda birbirlerinin yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Bakmadan Geçme