SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ

Gülşah ALTAŞ / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda sürdürülen demokrasi nöbetlerinin süresini uzatmasının ardından vatandaşlar yeniden meydanlara a

TAKİP ET
Gülşah ALTAŞ / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda sürdürülen demokrasi nöbetlerinin süresini uzatmasının ardından vatandaşlar yeniden meydanlara akın etti. Tüm Türkiye genelinde olduğu Elazığ'da da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki demokrasi nöbetleri gece-gündüz devam ediyor. Ancak o meydanda 26 gündür sırtına bağladığı ve elinde daima yüksekte tuttuğu Türk Bayrağı'yla dolaşan öyle bir sima var ki meydanda bulunan hemen herkesin dikkatini çekiyor.

Geçimini elma şekeri yapıp satarak kazanan 57 yaşındaki Ahmet Gül, darbe girişiminin ilk dakikalardan itibaren meydana gelerek, o günden beri her gece sabaha kadar nöbet tutuyor. Fırsat bulursa gündüzleri de nöbete katıldığını kaydeden Gül, 'Bu sıkıntılar bitene kadar da Rabbim burada olmayı nasip etsin' dedi.

15 Temmuz gecesi aklına çocuklarının veya ailesinin gelmediğini ifade eden Gül, 'Çünkü başsız gövde yürümez. Eğer Cumhurbaşkanımıza bir şey olursa bizde gideriz diye düşündüm. Başkomutanımızın emriyle milletimiz meydanlara dökülünce içimiz rahatladı. Şu an bir tehlike yokmuş gibi gözükse de 'su uyur, düşman uyumaz' diye bir söz var. Cumhurbaşkanımız bu tehlikenin bittiğini söyleyip insanlara evlerine gidebileceğini söyleyene kadar, ömrüm yettiğince bu nöbeti tutmaya hazırım. Bu beni hiç yormadı ve yormayacak. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin, ezan seslerini susturmasın' diye konuştu.

15 TEMMUZ BAŞKA BİR ŞEYDİ

Gül, 1980 darbesinde askerlik yaptığını, o zamanki darbenin de ağır olduğunu ama bu kadar acı vermediğini söyledi. Halkın o dönemde fazla zarar görmediğini ifade eden Gül, 'İnsanlar dışarı çıkamadı, belli saatlerde dışarı çıkışlar yasaklandı, karaborsacılık başladı. Bir tek ekonomik sıkıntılar yaşandı ve özgürlüklerimiz kısıtlandı. Ama 15 Temmuz'da yaşananlar başka bir şeydi. Bu sefer cumhurbaşkanına suikast düzenlendi, Meclis'e bombalar atıldı, halka saldırıldı' dedi.

GÖZÜMÜ KIRPMADAN ÖLÜME GİDERİM

 Gül, nöbet ne kadar uzatılırsa uzatılsın son nefesine kadar nöbet tutmaya hazır olduğunu, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan ölüme gideceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: 'İnanıyorum ki bu millet ölümü göze alarak meydanlarda bulunuyor. Meydana gelemeyip evlerinde olanların da aynı duygularda olduğunu düşünüyorum. Nöbet ne kadar uzatılırsa uzatılsın ömrümün sonuna kadar, son nefesime kadar bu meydanda beklemeye hazırım. Milletim, vatanım, dinim için gözümü kırpmadan ölüme giderim. Ölürsem bu elimdeki bayrağı da üzerime örtüp gömsünler. Bu meydanda bulunan herkesin de aynı yüreğe sahip olduğuna inanıyorum.'

Bakmadan Geçme