Sözcü, Elazığ'ı Çöp Götürsün İstiyor

Malum, geçtiğimiz aylarda kamuda tasarruf genelgesi yayınlandı birçok alandaki kamu yatırımları askıya alında ya da sınırlama getirildi.

TAKİP ET

Ama bu yapılırken de hayatın olağan akışı içerisindeki ulaşım, temizlik, sağlık gibi zorunlu konular ilgili bakanlıkların onayı şartıyla bu kapsamın dışında tutuldu.

Bu gerçeğe rağmen bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerin, objektif olmaktan öte muhalif bir siyasi dille yapılması başta bizler olmak üzere basın-yayın camiasını üzüyor.

Sözcü Gazatesi'nde yayınlanan haberin başlığı şöyle:

“Kamuda tasarruf kağıt üstünde kaldı! AKP'li başkandan milyonluk ihale”

Haberin detayına bakınca görüyoruz ki yapılan araç ihalesi Elazığ'ın üç yıl süre ile çöplerinin alınması, sokaklarının süpürülmesi amacıyla söz konusu haberde eksik haliyle yer verilen;

Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu (35 adet)

Mini damperli çöp aracı 3 adet

8-10 ton Arazöz 5 adet

İbadethane mobil temizlik aracı 1 adet

Buharlı mobil temizlik aracı 3 adet

Çekici tır 4 adet

Süpürge aracı (13 adet)

Hidrostatik süpürge aracı 3 adet

Yükleyici kepçe 1 adet

13-16 ton damperli kamyon 1

Damperli çift kabin kamyonet 11

34+1 Midibüs 1 adet

Toplamda 84 araçtan oluşuyor.

Haberde yazıldığı gibi Elazığ Belediyesi 17 aracı değil toplamda 84 temizlik aracını üç yıllığına 539 milyona kiralıyor..

Normal ihalesi bittiği için ve üç yıl süre ile şehrin genelindeki evsel atıkların toplanması, sokakların süpürülmesi ve yıkanması amacıyla kiralanan bu araçların içinde bir adet bile otomobil olsa gam yemez insan.

Elazığ Belediyesi, tüm şartlarını yerine getirerek ihale yapma isteğini bakanlığa bildirmiş, onayını almış, KİK'e yazmış, ihale günü firmalar yarışmış ve ihale gerçekleşmiş.

Kamuda tasarruf sonrası getirilen yeni bir uygulama ile ihale tamamlandıktan sonra ilgili bakanlığa yeniden gönderilmiş ve son onay da alınarak süreç tamamlanmış.

Şimdi, bu haberi yapan Sözcü Gazetesi'ne sormak lazım. Ne yani çöplerimiz evlerimizin önünden alınmasın mı? Çöp konteynerleri dolup çevreye mi taşıp saçılsın? Buradan üreyen mikroplar salgın hastalıklara mı sebep olsun?

Gerçekten neydi bu ihalenin siz göre ters ve yanlış tarafı?

Ak Parti'ye muhalifsiniz, CHP'nin yayın organısınız ve sırf bu belediyeyi karalama adına çöpler alınmasın, vatandaş hasta olsun, şehri pislik götürsün diye mi bu tür haberlere yelteniyor buradan medet umuyorsunuz?

Yapmayın arkadaşlar. Mesleği, yerelde etik kurallar çerçevesinde yapan vicdanlı gazeteciler olduğunuzu biliyoruz. Özünüzde ilkeleriyle bu mesleğe değer katan biri olduğunuzu biliyoruz.

Sizlerin yerelde objektif olarak yazıp gazete merkezine gönderdiğiniz haberin aslında böyle olmadığını, editör masasının bu habere, gazetenin genel yayın politikalarını yedirerek servis ettiğini de az çok tahmin ediyoruz. Ama sizlerin de çok iyi bildiği gibi bu ihalede makam arabası yok, hizmet aracı yok, lüks ve şatafat yok. Sadece çöp toplamaya yarayan araçlar var.

Muhalefet olmanın gereğiyle yapılan yanlı ve yanlış haberler, sizlerin doğru haberleriniz üzerinde de kuşkuların ve güvensizliklerin oluşmasını getirebilir.

Yorumlar 9
Karaçorlu 16 Ağustos 2024 21:56

Tek derdiz Şahin Başkan ı aklamak delmi? Artık görün babam görün, akp demek rant demek, soygun demek. Şahin Başkanda aynısı. Daha meclisin ilk toplantısında komisyonlardaki üye sayısını 5 den 3 e düşürmedimi? Elazığda 50 senedir komisyonlar 5 kişiden oluşur, sorun... Ateş olmayan yerden duman çıhmax. Hele sözcü de yazdıysa kessin bişe var, hiç boşuna ayak diremeyin.

Mücahit 16 Ağustos 2024 21:52

Sen gene işine geleni anlamışsın. Yazar Efendi. Sözcü de çıkan haberde Elazığlı nın hakkı yenilmesi diyor, belediyenin paraları boşa gitmesin birilerine peşkeş çekilmesin diyor. Doğruda diyor. Bence birdaha oku haberi, arçivde duruyor.

Busra 16 Ağustos 2024 18:15

Yine Elazığımızı rezil ettiler, yolsuzlukla kanun dışı işlerle. Gazetenin ne suçu var, hepsi doğru..

Suat Telo 16 Ağustos 2024 18:13

Haberi biz de okuduk Sayın yazar. Anlaşılan haberde yer verilen kiralama bedel ve masrafları kalemleri hepsi doğru. Sizin zorunuza giden nedir? Gene yandaş memleketin kaynakları aktarılmış, burda yalan bi haber yok. Bir yıllık otomobil bile kiraladığınızda vergi bakım masrafı hep kiraya veren tarafından karşılanır, değil mi? Bi incele bakalım Şahin başkanın verdiği ihaleyi. Savunulacak hiç bir tarafı yok.

Yavuz Obuz 16 Ağustos 2024 03:03

Valla sözcü deki haberi okuyunca çoh utandım. Gene Elazığ ve gene yolsuzluk. Bu kaçıncı yav, Allah billahi aşkına. Siz de çıkmış konuyu nereye çekisiz, azıcık dürüst olun. ELazığ belediyesi bu kadar hırpalanmadı, aynı Şahin bey depremzedelerle dalga geçti hatırlayın. Kiralanan arasın bakımı niye belediyeden? Bi açıklayın hele, herşey ortada, apacık. Siz neyi savunduğunuzu bilimisiz.

Ülkü Gürocak 15 Ağustos 2024 16:10

Büyüklerimiz asılsız iddiaları cevaplarken ya da yanlış anlamaları düzeltirken önce allahtan kork, derlerdi. Siz de bi iddiada bulunuyorsunuz, haberi biz de okuduk merak etmeyin. Ama ben de size diyorum allahtan korkun, korkmisezde kuldan utanın. Görünen köy karşıda besbelli. Her kış en az 1 ay elazığda kalırım, Her tarafı göl ve baraş olan elazığda kışın ortasında bile sular kesiliyor. Bütün yollar paramparça, 3 yılda defalarca geçtiğim yolda aynı çukurlar yerli yerinde. Dünya kadar deprem yardımı aldı belediye, Ulusal TV lerde toplanan paralar bile belediye ye verildi, bilmiyoruz sanmayın. Araç kiralamak veya gayrimenkul kiralamak maharet değil, envanteri e be kazandırdın, ne kadar yeniledin, bununla ögğnnelisin. Elazığ belediyesinin yaptığı ihale çok çok su götürür, gene yandaşa rant sağlama kokuları ayyuka çıktı.

Metin. 15 Ağustos 2024 00:07

Agzi olan konusuyor. Ar edep bilmez. Boyle arsiz edepsiz konusan ve şeytanlik olsun diye utanmadan yalan yanlis yazan lari cezalandirmak lazim. Belki akıllı olur. Ahlak nedir öğrenir.. Bu kadar makine parkini bu fiyata kim kiralar ise iste meydan. Baskani ...Tebrik ediyorum. Helal olsun.

Onuncu köy yolcusu 14 Ağustos 2024 16:10

Kiralanan araçların 3 yıl boyunca bakım onarım masraflarını ve bu araçlarda çalışacak olan personelin maaşını da belediye ödeyecekse kiralamak yerine satın almak belediyenin dolayısıyla Elazığ halkının daha yararına olmaz mıydı? Birde anlamadığımız siz yerel basınmısınız yoksa belediyenin sözcüsü ya da basın bülteni misiniz; hiç eleştirdiğinizi görmedik; sebep ne ola ki?

Serkan 14 Ağustos 2024 11:38

Sadece çöp mü? Koca şehir şantiye alanına dönüşmüş. Yollar paramparça, su yok... Pazar günü su kesilir mi neler neler daha..

Bakmadan Geçme