Sosyal Proje Ağırlıklı Vaatler

31 Mart yerel seçim öncesi Belediye Başkan adayları, projelerini bir bir açıklıyorlar.

TAKİP ET

İlk proje açıklayan Saadet Partisi Başkan Adayı Abdullah Akın oldu. Daha sonra CHP adayı Av. Coşkun Çağlar Duran ile ve YRP adayı Faruk Septioğlu da projelerini açıkladılar.

MHP adayı Doç. Dr. Murat Aygen ise bir bütün halinde olmasa da bölüm bölüm Elazığ için projelerini sosyal medyada dile getiriyor.

Cuma günü ise Ak Parti adayı Şahin Şerifoğulları projelerini açıklayacak. Görünen o ki tüm başkanların özellikle yoğunlaştığı projeler arasında sosyal projeler öne çıkıyor.

Klasik belediyecilik hizmetleri zaten yapılması zorunlu hizmetler olarak görüldüğü için çok heyecan vermediği gibi kitlelerin ilgisini yeterince çekmiyor. Özellikle kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve emeklilere ve bunların istihdama katkılarına yönelik projeler daha çok ilgi görüyor.

Trafik, ulaşım, içme suyu ve altyapı gibi aslında daha çok mali kaynak gerektiren hizmetler yerine bakıyorsunuz daha az maliyetli emeklilere yönelik bir proje, çok daha büyük yankı bulup ilgi görebiliyor.

Bu gerçeği ve toplumun bu beklentisini gören Başkan adayları, sosyal ve çevre projeleriyle gönüllere girmeye çalışıyorlar.

AK Parti Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın da projelerini açıklamasının ardından bunu bir kez daha net olarak göreceğiz.

Başkan adaylarını bu hassasiyetleri ve bu alandaki projelerinden dolayı ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Demek ki tüm adaylar insan odaklı bir belediyecilikte karar kılmış ve projelerinde buna geniş yer vermişler.

Bakmadan Geçme