Sosyal medya karıştı: Elazığ Valiliği açıklama yaptı

Elazığ Valiliği, Hazar Gölü sahili ve Maden İlçesi Plajköy'de bulunan birçok tesisin kaçak olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını duyurdu.

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Hazar Gölü sahili ve Plajköy ile alakalı yapılan sosyal medya paylaşımları gündem olmuş ve Valilik tarafından inceleme başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde bölgedeki kaçak yapıların tespit edildiği ve gerekli çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

Elazığ Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Maden İlçesi Plajköy'de bulunan ve Hazar Gölü sahilini işgal eden tesisler ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar Valiliğimizce incelenmiştir:

“8 ADET KAÇAK YAPI YIKILMIŞTIR”

Hazar Gölü çevresinde jandarma birimlerimiz tarafından 9 adet kaçak yapı tespit edilmiş olup, Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi'ne bildirilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde 11 adet kaçak yapı hakkında işlem yapılmış ve 8 adet kaçak yapı yıkılmıştır. 3 adet kaçak yapı ise İdare Mahkemesi'nce yıkımı durdurulduğundan kanuni süreç devam etmektedir.

ÖZEL MÜLKİYETTEKİ KAÇAK YAPILAR DA TESPİT EDİLECEK

İl Özel İdaresi 2024 yılı içerisinde ilk etapta sahil şeridinde yer alan ve sahilin kullanımını kısıtlayan tescil harici alandaki işgallerin bertaraf edilmesini sağlayarak sahili yeniden kamunun hizmetine açmıştır. İkinci etapta hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar ile ilgili olarak Milli Emlak Müdürlüğü'nce bir tasarruf (ecrimisil, yapı kayıt vb.) bulunup bulunmadığının tespiti için gerekli araştırmalar yapılmıştır. Üçüncü etapta ise özel mülkiyette bulunan arazilerdeki kaçak yapıların tespiti için çalışmaları devam ettirmektedir.

“BUNGALOVLAR YIKILACAK”

Melihcan ARLI adlı şahıs ile ilgili olarak İl Özel İdaresi'nce, özel mülkiyette bulunan arazi üzerinde ticari amaçlı kullanım için 5 adet bungalov tipi ruhsatsız yapı inşa edilmiş olmasının tespit edilmesi sebebiyle ilgili şahsa da ruhsatsız yapıları ile ilgili, kaçak yapı tutanağı düzenlenerek idari para cezası kesilmiş olup İl Encümeni'nde yıkım kararı için işlem devam ettirilmektedir. Plajköy ve Hazar Gölü sahilinin işgal edilmesinin önlenmesi ile ilgili gerek kurumlarımız gerekse adli makamlarca çalışmalar devam etmektedir.

Ancak Melihcan ARLI adlı şahıs her fırsatta sosyal medya aracılığıyla yapılan çalışmaları sabote ederek kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme