SORUNLAR DEVAM EDİYOR…

Yaşanan otopark sıkıntısı ve cadde işgallerini dile getirdiğimiz haberimiz sonrasında sorunun çözümü noktasında konuya duyarlı yaklaşan Elazığ Belediyesi'nin ilgili biri

TAKİP ET
Yaşanan otopark sıkıntısı ve cadde işgdigererini dile getirdiğimiz haberimiz sonrasında sorunun çözümü noktasında konuya duyarlı yaklaşan Elazığ Belediyesi'nin ilgili birimleri dükkanların önünde bulunan malzemelerin kaldırılması için gerekli çalışmaları yaptı. Ancak bu çalışmalar, sonrasında başka sorunların yaşanmasına neden oldu.



Elazığ Saray Camii civarında bulunan esnaflar, gazetemiz haber merkezine ulaşarak konuyu gündeme getirmemizin ardından dükkanlarının önünde bulunan malzemeleri kaldırdıklarını ancak büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Eski adıyla Mimar Sinan Caddesi olarak bilinen Celal Öztekin Caddesi esnafları, araçların dükkanlarının önüne kadar park ettiğini belirterek, “Park yasağı olan bir bölgede dükkanların kapısının önüne kadar araçlar park ediyor. Park eden vatandaşları uyardığımız zaman ise ‘Gidin trafiğe şikayet edin. Burası sizin tapulu malınız mı' şeklinde cevaplarla karşılaşıyoruz. İşimizi gücümüzü bırakıp gün boyu sürücülerle tartışıyoruz. Daha önce buraya dekoratif saksılar koyarak bu durumu engelledik ve sorunu büyük ölçüde çözdük. Sizin haberiniz sonrasında Belediye'nin ilgili birimi tarafından bunları kaldırmamız istendi. Bu saksıları kaldırmadan önce Zabıta Müdürlüğü'yle görüştük. Kendileri Trafik Şube Müdürlüğü'yle görüşüp buraya duba çakacakları yönünde bize söz verdiler. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen burada herhangi bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.



TARTIŞMALAR YAŞANIYOR



Esnaflar, gün boyu araç sürücüleriyle tartışmalar yaşandığını kaydederek, “Siz de gördünüz araçlar sokaklarda park halinde ve dükkanların önünü kapatıyor. Bu yolun tek şerit olduğunu ve parkın yasak olduğunu söylediğimiz zaman da tartışmalar yaşanıyor. Mevcutta burada iki tane kapalı otopark bulunuyor. Ama araç sürücüleri bu otoparkları kullanmak yerine getirip kaldırımlara, dükkan önlerine araçlarını park ediyor. Buraya artık bir çözüm bulunsun” dedi.



DUBA SÖZÜ VERİLDİ, YERİNE GETİRİLMEDİ



Trafik ekiplerinin bölgeye gelip araç sürücülerine uyarıda bulunduğunu ancak bunun sorunu gidermediğini kaydeden esnaflar, araçların saatlerce dükkanların önünü kapattığını belirtti. Esnaflar, kendilerinin kanunlara uyarak dekoratif saksıları kaldırdıklarını, ancak duba çakılacağına dair verilen sözün yerine getirilmediğini vurguladı.



BURASI KADERİNE TERK EDİLDİ



Elazığ'ın en eski çarşılarından birisi olan bölgenin adeta kaderine terk edildiğini ifade eden esnaflar, “Burası Elazığ'ın en eski çarşısı. Kaldırımlar gördüğünüz gibi zaten çok dar. Bir de üstüne araç parkları olunca vatandaşlar yoldan geçemiyor. Engelli vatandaşlar veya bebek arabaları kaldırımları kullanamıyor çünkü zaten kaldırımlar dar ve üstüne bir de park etmiş araçlar var. Allah korusun burada bir yangın çıksa veya bir hasta olsa ne itfaiye ne de ambulans bu sokağa giremez. Burası tamamen kaderine terk edildi” diye konuştu.





BURASI AKŞAMLARI TİNERCİLERİN MEKANI



Bölge esnafları akşamları dükkanlarını erkenden kapatmak zorunda kaldıklarını çünkü hava karardıktan sonra tinercilerin cami civarını mesken tuttuğunu kaydederek şunları söyledi: “Akşam saat 18.00'den sonra biz esnaflar olarak burada durmaya korkuyoruz. Çünkü ışıklandırma ve güvenlik yetersiz. Belli bir saatten sonra burası tinercilerin mekanı oluyor. Gazi Caddesi'ne 50 metre mesafede bulunan bu alandan belli bir saatten sonra geçemezsiniz. Siz bir bayan olarak akşam saat 17.00-18.00'den sonra buraya gelemezsiniz. Elazığ'ın bu çarşısı bunu hak etmiyor.”



BURANIN ESNAFINA YAZIK DEĞİL Mİ?



Elazığlıların, çarşıyı yeteri kadar tanımadığını belirten esnaflar, “İnsanlar burada mağazaların olduğunu, burada da aradıkları her türlü ürünü bulabileceklerini hala bilmiyor. Sorduğunuz zaman ya Gazi Caddesi'nden ya da AVM'lerden alışveriş yapıyorlar. Buraları köylü pazarı zannediyorlar. Oysa her türlü ürün en iyi kaliteyle burada da bulunuyor. Buranın esnafına da yazık değil mi?” diye konuştu.



ÇARŞI HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ



Geçtiğimiz günlerde İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala'nın Elazığ ziyareti kapsamında çarşıdan geçtiğini ve kendilerinin bu görüntüler nedeniyle utandıklarını dile getiren esnaflar sözlerini şöyle sürdürdü: “Biraz ileride tarihi Valilik binası bulunuyor. Sayın Belediye Başkanımız bir misafirini oradan alıp bu sokaktan geçirebilir mi? Biz misafirimizin bu görüntüyü görmesini istemeyiz. Buraya 4 tane uydurma bir lamba takmışlar bununla cazibe merkezi mi oldu burası? Burası 50-60 yıllık bir çarşı ve hak ettiği yere gelsin istiyoruz. İnsanlar gece geç saatlere kadar gönül rahatlığıyla bu çarşıda gezebilsin. Kaldırımlarından sundurmasına, ışıklandırmasına, MOBESE sistemine kadar projelendirilsin istiyoruz.”

Bakmadan Geçme