Sorun Büyüklerde...
İnançlı nesil yetiştirecektik. Gençlerimiz, matematik, fizik, tarih ve edebiyat kadar manevi değerlerle yetişecek ve ülkesine hizmet edecekti.
Kaç İmam Hatip açıldı kaç okul imam hatibe döndürüldüğü süreçte saymak dahi günler alır.
Bu okulların açılış gayesi toplumu huzura kavuşturmak, etik ve ahlaki değerleri toplumun geneline yaymak ve bu özellikleri yaşayarak üzerinde gösteren gençler yetiştirmekti.
Bu güzel düşüncenin semeresi alındı mı yoksa bunun için daha erken mi sorusunun cevabı aranırken Bursa Nilüfer'de bulunan Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nda aile birliği tarafından düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan dansöz, sosyal medyada infiale sebep olmuş.
Peş peşe gelen tepkilerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya el atmış ve başlatılan soruşturma kapsamında Okul Aile Birliği'ni görevden alınmış.
Daha sonra ise yapılan açıklamada Bursa'da bir okulun okul aile birliği tarafından gelir elde etmek için düzenlediği dansözlü eğlencenin imam hatip okulunda değil, mahalledeki 3 okulun ortak kullandığı çok amaçlı salonda sadece kadınlara özel matine şeklinde düzenlendiği ortaya çıkmış.
Nilüfer ilçesinde bulunan Çalı İlkokulu, Çalı Ortaokulu ve Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nun ortak kullandığı çok amaçlı salonda okul aile birliği tarafından okula gelir elde etmek için yapılan kadınlara özel dansözlü matine sosyal medyada eleştiri almıştı. Eğlencenin sadece kadınlara özel olduğu, içeriye başka kimsenin alınmadığı belirtildi.
Görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından mahalle sakinleri imam hatip okulu üzerinden algı yapıldığını, eğlenceye sadece kadınların alındığını ve imam hatip okulu ile doğrudan alakalı olmadığını ifade ettiler.
Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yetkililer, Okul Aile Birliği'nin görevden alındığını belirterek, "Hanımlar arasında bir etkinlik düzenlenmiş. Okul Müdürü bu etkinlikte yok. Kırsal alanlarda, belde ve köylerde eğitime devam eden ya da kapatılmış bir çok okulumuz var. Bu mahallelerde düzenlenen köy hayrı, yenidoğan mevlidi, askere uğurlama, nişan gibi etkinliklerde yararlanılıyor. Dansöz tutma diye bir durum söz konusu değil. Akşam için çağrılmış piyanist şantöz, çalgını hanımın kızı sahne almış. Okul Müdürü ile ilgili de inceleme devam ediyor. Mevzuat uygulanıyor" demiş.
Bu haber de gösteriyor ki sorun nesilde değil, nesli yetiştirmekle görevli büyüklerimizde. Kendilerini sorgulamadan, kendi yaptıklarını meşru ve mubah görüp, gençlerin davranışlarından rahatsızlık duyan büyüklerde. Yapılan açıklama ise ne olursa olsun yaşanan bu olayın doğru olduğunu göstermez ve tepkilere neden olur. Nasıl olur da Çalı İlkokulu, Çalı Ortaokulu ve Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nun ortak kullandığı çok amaçlı salonda böyle bir şey yapılabilir…
Biz bu olayın yaşanması kadar, program öncesi hiçbir kimsenin böyle bir endişe taşımamasını önemli ve anlamlı bulduk. Olayın bir başka yönü de medya ve sosyal medya kullanıcılarının ikircikli tutumuyla ilgili.
İBB'nin düzenlediği bir programda söylenen “Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde” şarkısını bahane edip kıyametler koparan bazı medya ve aynı minval üzere paylaşımlarda bulunan sosyal medya kullanıcıları, bakalım bu konuda nasıl bir tavır ortaya koyacaklar.