Siyasinin Medya Algısı

Zaman zaman belirli kesimler ve özellikle bazı siyasilerin medya ile ilgili değerlendirmelerini hem sosyal medya hesaplarından hem de özel konuşmalarından duyuyor ve okuyoruz.

TAKİP ET

Elazığ'da medya kuruluşlarının ilkesel değil genelde reklam karşılığı haber yaptığı, yine özel ilişkilerden kaynaklı bazı yönetici ve siyasileri öne çıkartıp yine bazı siyasileri haksız yere eleştirip yıpratmaya yönelik tavır aldıkları gibi bir söylemle karşılaşıyoruz.

Elazığ medyasında elbette menfaat ve çıkar karşılığı haber ya da ısmarlama yorum yapanlar olabilir. Bu da bizim içimizdeki omurgasızların ve ilkesizlerin halidir ve elbette yanlıştır. Ancak Hakimiyet gibi şehre ve sorunlarına en çok duyarlılık gösteren bir gazete için bu ve benzeri ifadelerde bulunmak haksızlık olduğu gibi gerçekleri görmemektir.

Bazı siyasi ve bürokratların başarısızlıklarını örtmek amacıyla benzer iftiralara sarılması ve bunu en etkin ve saygın yerlerde de ifade edip kendilerince bir düşman taraf oluşturma gayretleri aslında kendi acziyetlerinin de bir itirafıdır.

Kendileriyle anılan hiçbir hizmeti olmayan, gözle görülür bir başarı ortaya koyamayan, medyanın da bunu dile getirmesi sonucu kimyası bozulan bazı siyasilerin oturup kalktığı yerde suret-i haktan gözüküp medyaya nizamat verme rollerine girmesi ve bu yönde racon kesmesinin ne bizlerde ne de halkta çok bir yansıması olmadığı gibi inanırlığı ve güvenirliği de yoktur.

Medya yanlışı eleştirmekle birlikte yapılan hizmetleri de gören ve takdir edip özendirtme görevi olan ve bu anlamda kamu görevi gören bir kurumdur.

Herkesin bizzat gördüğü, konforunu ve lüksünü yaşadığı hizmetleri görmeyen bir gazete ya da medya organı, mesleki etik değerleri geçtik halka tarafsız haber verme ilkesini de çiğneyen ve yayın politikasının merkezine kin ve nefreti koyan bir kurum olur ki bu da insaf ölçülerine sığmaz.

Hem siz neyi başardınız da biz yazmadık. Sizinle bu şehre gelen hangi hizmet oldu da biz ona sansür uyguladık perde çektik?

Kimse kendi meşruiyetini ve varlığını medyaya iftira atarak ve mesleğini hakkıyla yapan gazete ve gazetecilere sataşarak ya da haksız ithamlarda aramasın. Kendi özgül ağırlığıyla ortaya çıksın ve sadece kendi işine odaklanarak iş ve hizmet üretsin ki bizler de takdir edip övgüyle söz edelim.

Yorumlar 1
gerçek vatandaş 21 Kasım 2023 23:11

kendinizden bahsetmişsiniz sanırım. şahinin arka bahçesi gibi hareket ediyorsunuz, gram omurga yok. ama onu kimse kurtaramayacak, özel dosyası hazırlandı aday gösterilmeyeceğini kendisine iletebilirsiniz

Bakmadan Geçme