'Siyasi yankesicilik'

MHP Lideri Bahçeli'nin Öcalan çıkışından sonra siyasette tansiyon artarak sürüyor...

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, grup toplantısında 'Kürtlere devlet vadediyorum' sözleri ve üzerinden yaşanan polemiklere cevap verdi.

Sözlerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından çarpıtıldığını belirten Özel, sert konuştu.

Özel, Kürtlere devlet vaat ettiği yönündeki ifadelerinin Özdağ tarafından çarpıtıldığını iddia etti ve durumu "siyasi yankesicilik" eylemi olarak nitelendirdi.

Özel, "Bu doğrudan kötü niyet ve CHP'ye karşı siyasi yankesicilik. Bunu isimle de söyleyebilirim. Bizzat Zafer Partisi Ümit Özdağ yapıyor. Bu bir tenezzül meselesi." dedi.

Özgür Özel'in bu sözlerine ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan sert yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Özdağ, "Özgür Bey, gerçekçi olun, siz ancak eczane kurabilirsiniz, devlet değil. Ve kimin devletini kime veriyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, Özgür Özel'e verdiği yanıtta şunları söyledi: "Özgür Bey, genel başkan yardımcınızın çirkin üslubunu eleştirecek yerde benimsediğinizi, Zafer Partisi'ne “siyasi yankesici” dediğinizi görüyorum. CHP'nin fedakâr, vatansever seçmenini cebinizde bozuk para olarak gördüğünüz için şimdi bu seçmenin Zafer Partisi'ne sempati ile bakmasından ötürü gerilmiş olacaksınız. Özgür Bey kelimesi kelimesine "Devlet Bey el yükseltti. El yükseltiyorum Devlet Bey, ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" dediniz. Sonra eleştiriler karşısında ezilince "Siyasi Yankesicilik" diye çemkirip duruyorsunuz.”

Bu tartışmalar elbette yaşanacak ve artarak devam edecek. Zira Bahçeli, başta kendi camiası ve tüm çevrelere ilk etapta uçuk gelebilecek bir teklif sundu. Geçmişte savunduğu ilkeleri ve kırmızı çizgilerini yok sayan ve bilindik ezberleri alt üst eden bir yaklaşım sergiledi ve terörist başı Öcalan'ı terör örgütünü feshettiğini ve silahları bırakacağı açıklamasını yapmak ürere DEM grubuna konuşma yapmaya davet etti.

Bu açıklama, bugüne kadar ülkemizi etnik köken üzerinden bölmek ve zayıflatmak isteyip buradan çıkar ve gelecek planları yapan çevreleri ve küresel güçleri rahatsız etti.

Aslında MHP kanadından çok DEM ve Kürt politikaları kurgulayıp piyasaya süren çevrelerin elindeki oyun hamuru alındı.

Bu çerçeveden bakıldığında Bahçeli'nin açıklamasına destek veren CHP lideri Özgür Özel ile ırkçılık üzerinden siyaset yapan ve kendisinin bu misyonla görevlendirilmiş bir proje adam olduğu ciddi çevrelerce sıklıkla telaffuz edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın polemik yaşamaları oldukça normal ve doğal.

Tartışmalar, gerçeğin bulunması ve ülkenin çıkarlarının korunması açısından önemlidir ve gereklidir.

Zira eskilerin deyimiyle; “barika-i hakikat, müsademe-i efkârdan doğar. Yani, fikirlerin açık ve net çarpışmasından hakikat güneşi doğar.

Bakmadan Geçme