'Şimdilik susuyorum'

Geçtiğimiz genel seçimlerde 6'lı masada adının 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak geçmesiyle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti ile CHP arasında krizlere neden olmuştu.

TAKİP ET

Özellikle CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yediği yemek sonrası Yavaş'ın adı 'CHP'den ayrılıp parti kuracak', 'Bağımsız aday olacak' şeklinde iddialarla anılmaya başlandı.

Mansur Yavaş, hakkındaki iddialarla ilgili suskunluğunu bozdu ve şunları söyledi: “Son dönemde kulis bilgisi adı altında sürekli mesnetsiz haber, köşe yazısı ve yorumlara konu olduğumuzu görüyorum. ‘Yavaş partisinden ayrılacak. Başka partiden aday olacak. Farklı siyasi partilerle görüşüyor' şeklinde birçok asılsız iddianın konusu oluyorum.

Fakat gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatılanlarla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Adaylık konusu başta olmak üzere şu an tartışılan tüm konular zamanı geldiğinde oturulur konuşulur. Şimdilik susuyorum” dedi.

Yavaş'ın kendisinin farklı siyasi partililerle ve şahıslarla görüşmesine yönelik açıklamalarını her siyasinin vereceği cevaplar olarak değerlendiriyoruz. Kim de olsa bu iddialarla ilgili söyleyeceği cümleler aynı olurdu.

Ancak açıklamaları arasında “şimdilik susuyorum” ifadeleri birçok gerçeği de su yüzüne çıkartmaya yeten bir ifade.

Belli ki Yavaş çok da boş değil. Belli ki Yavaş'ı A, B ve C planlarına iten CHP içinde bazı gelişmeler yaşanıyor. Ve yine belli ki bunları gören ve bilen Yavaş, CHP'ye muhtaç ve mecbur olmadığını gösteren bazı açıklamalar yapıyor.

Görünen o ki normal zamanında olsa 3,5 yıl, büyük bir ihtimalle 2026 yılında yapılacak erken bir seçimde Mansur Yavaş CHP'nin adayı olmasa bile farklı bir oluşumun adayı olacak ve seçimi zorlayacak bir konumda bulunuyor.

Ak Parti ve CHP karşıtlarının kendi etrafında buluşacağı bir cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ın şansı İmamoğlu'ndan daha yüksek olabilir.

Bakmadan Geçme