SEZA ÇİMENTO FABRİKASINA ZİYARET

Baskil'deki Türkiye'nin en çevreci çimento fabrikasını ziyaret eden Elazığ Ekonomi Platformu Üyelerini Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof

TAKİP ET
Baskil'deki Türkiye'nin en çevreci çimento fabrikasını ziyaret eden Elazığ Ekonomi Platformu Üyelerini Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ağırladı.

Elazığ Ekonomi Platformu Üyeleri Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ile beraber fabrikayı gezdi. Fabrika hakkında bilgiler alan ELEP Üyeleri görüş ve önerilerini bildirdi.

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanlarından Osman Avcıl Platform hakkında Bilgiler vererek,'' Biz Elazığ ekonomi Platformunu kurarken şuna inanarak yola çıktık biz bu şehrin ekonomisine güçlü olmasın, insanların refah düzeyinin ve mutluluğunu yüksek olacağına inandığımız için bu Platformu kurduk.Platformumuzun amacıda Elazığ ekonomisinin daha yukarı nasıl taşıyabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz ekonomi ile sıkıntılar ile ilgili güzel fikirler oluşturup, muhataplarına ulaştırabilmek ve çözümü konusunda gayret ediyoruz zaman zaman sizlerinde fikirlerine başvurmak istiyoruz'' dedi.

Platform olarak Fırat Kalkınma Ajansına verilen Proje Hakkında Bilgiler veren Avcıl, Bu Proje ile Elazığ'da yapılabilir sektörler neler olabilir ve bu sektörlerdeki verilerin güncel bir şekilde hazırlanması konusunda bir projemiz vardı Yatırımcı geldiği zaman kendisine iyi bir veri vermek için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Yatırımcı Davet Ofisi Kurmak istiyoruz Projenin Tüm muhataplarına bu konuları görüştüklerini ifade eden Avcıl,''Ziyaretler sırasında çok olumlu görüş aldıklarını çalışmaların başladığını fakat malum darbe sürecinden dolayı yarım kaldı en kısa sürede çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz dedi.Bu Ülke Çok Gördüler gördü ama bunu da aşar geçeriz daha güçlü şekilde çıkarız'' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise Elazığ'ın gerçekten ekonomik bir platforma ihtiyacı vardı ilimizin kalkınması için öncelikle ekonomik olarak güçlenmesi gerekiyor. Sosyal ve kültürel alanlarda gelişmişlik ancak ekonomik güçlü olmasıyla olur dedi.

Açık,''Bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması ve yerel kalkınmanın sağlanabilesi için yapılacaklar çok önemlidir. Öncelikle, mevcut durum analizi ve kümeleme çalışmaları yapılarak, elde edilen veriler ışığında; o yörede ya da bölgede öne çıkan sektörler, doğal kaynaklar ve yatırım alanları göz önüne alınmalıdır. Yerel ve bölgesel teşvikler artırılarak biri diğerinin tedarikçisi veya tamamlayıcısı olabilecek sektörler, komşu illere paylaştırılmalıdır. Böylece; her il ya da bölgenin ayrı bir iş kolunda öne çıktığı ve profesyonelleştiği bir yapı oluşturulabilir. Bu yaklaşım ile; komşu iller veya aynı sektörde çalışan kişiler yol arkadaşı mantığı ile birbirlerini destekleyecektir. Böylece; hem istihdam ve yatırımlar artacaktır.Bilindiği gibi; sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi, bölgeler arasındaki gelişmişlik ve yatırım farkının ortadan kaldırılabilmesi için önemli bir diğer konu ise; toplumsal barışın, güvenliğin, ait olma, vatanına sahip çıkma ve kardeşlik duygularının ve kültürünün sağlanmasıdır.Bu anlamda çözüm sürecinin; doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişmesine, bu bölgelerde yatırımların ve istihdamın artmasına ve bölgesel kalkınmanın sağlanmasına çok büyük katkısı olacaktır. Çözüm süreci ile birlikte doğu ve güney doğu da yatırımlar artacak, ticari ve sosyal yaşam canlanacaktır, diye düşünmekteyim'' dedi.

Bakmadan Geçme