Seyrül Keban Sonbahar Renkleriyle Ayrı Bir Güzelliğe Kavuştu

Seyrül  Keban tepesinde faaliyet gösteren ve Keban Barajı'na karşı dev salıncak ve aynı zamanda balık çeşitleriyle hizmet sunan işletme bu mevsimde de yoğun ilgi görüyor.

Girişimci Harun Torgut ve Ahmet Özdemir, ilçede manzarasıyla öne çıkan Seyrül Keban Tepesinde yaklaşık 40 yıl önce yapılan ancak son 20 senedir atıl vaziyette duran park ve dinlenme tesisini yenileyerek turizme kazandırdı ve ziyaretçi sayısı oldukça fazla.

Doğa manzarasıyla öne çıkan tesiste, Fırat Nehri ve Keban Barajı ve HES manzaralı tepede salıncak kuruldu. Salıncak, adrenalin tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Torgut, 3 çelik halattan oluşan salıncağın kullanıcıya "paraşüt emniyet kemeri" takıldıktan ve ön kısmı güvenlik kolu ile kapatıldıktan sonra kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti.

Torgut, "Ziyaretçilerin çok beğendiği salıncak, ilgi görüyor. Tepenin kenarında olduğundan sallananlar adrenalini fazlasıyla yaşıyorlar. Geriye doğru çeken bir mekanizmamız var ve belirli bir yükseklikten sonra serbest bırakıyorsunuz. Bu salıncakları daha çok Trabzon civarında görüyorduk.

Salıncağın bölgeye renk katacağını dile getiren Özdemir, “Burada dev bir salıncak yaptık. Yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bizim salıncağımızın diğer ve Karadeniz'dekilerden farklı kılan özelliği tam uçurumun kenarında olmasıdır. Binen insanlar kendini çok fazla yüksekte hissediyor. Nerede oturursanız oturun baraj manzarasında yemeğinizi yiyip dinlenebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Aylin güzel 08 Kasım 2023 14:38

Muhteşem bir mekan. Fotolar harika

Bakmadan Geçme