Şerifoğulları: 'Yarısı Bizden Olursa Kentsel Dönüşüm Olur'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşların kentsel dönüşüm için TOKİ modeli istediklerini fakat belediye kanunları nedeniyle öyle bir imkanı olmadıklarını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları , MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz'ın kentsel dönüşüm sorusu üzerine yaptığı açıklamada Nailbey ve İstasyon Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlatmak için ilk adımları attıklarını kaydetti. Şerifoğulları "Yerel seçimler öncesinde Nailbey Mahallesi'nde 8 adada kentsel dönüşüm çalışması yapacağımıza dair bir taahhüdümüz vardı. Geçen hafta itibariyle Nailbey Mahallesi'nde kentsel dönüşümü ofisi açıp vatandaşlardan ön talepleri almaya başladık. 2. ofisimizi İstasyon Cadddesi'nde kurduk. İstasyon Caddesi, Bağkur Caddesi ve Akpınar Mahallesi'nin bulunduğu üçgeni ve boş arazileri değerlendirmek istiyoruz.

İSTASYON CADDESİ ÇOK KÖTÜ DURUMDA

Malumunuz İstasyon Caddesi bizim en prestijli ikinci caddemizdi ama; şu anda çok kötü durumda 2020 ve 2023 depreminde yıkılan binalardan sonra orada çok ciddi bir köhneleşme söz konusu buranın ayağa kaldırılması konusunda yine ofisimiz kuruldu. Nailbey projesini çok önemsiyoruz. Çünkü; projeyi gerçekleştirdiğimizde 2 tane 25 metrelik yol ağı oluşturacağız. Onları oluşturursak Gazi Caddesi'nin trafiğe kapanması söz konusu olacak. Caddenin giydirilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak. 2-3 ay ön talebi toplayacağız. Bir taraftan ihaleleri gerçekleştirilip projeler hazırlanacak. Maliyetler ortaya çıkacak. Maliyetler ile bizim yapım maliyetimiz çıkacak. Arsa ve üzerindeki enkaz diyelim onun maliyeti belli olup arasındaki fark vatandaşlardan talep edilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KARARLIYIZ

Şerifoğulları " Kentsel dönüşüm yapmakta kararlıyız. Ama; şöyle bir handikapımız var. Vatandaş belediye olduğu için bize çok güveniyor ama maliyetler ortaya çıktığında vatandaşlar fiyatları nasıl karşılar onu çok bilmiyorum. Çünkü daha önce denedik. Gümüşkavak ve Aksaray Mahallelerinde 950 hak sahibi vardı. Fiyatlar ortaya çıkınca kabul eden 50 kişiyi geçmedi. Vatandaş TOKİ gibi 20 yıl vadeli verilmesini istiyor. Bizim belediye kanununda öyle bir imkanımız yok. Biz bu dönüşümün gerçekleşmesi için peşinatı fazla istemeyeceğiz. Ara ödemeleri vatandaş rahat etsin diye çok istemeyebiliriz. Günün sonunda biz anahtarı teslim ettiğimizde istemek zorundayız. O zorlukları öngörüyoruz" diye kaydetti.

YARISI BİZDEN DAHİL OLMAK İÇİN ANKARA'YA TAM KADRO GİDECEĞİZ

Şerifoğulları "İstanbul ile birlikte Elazığ yarısı bizden kampanyasına dahil edilirse 5 milletvekilimiz, il başkanlarımız ve bizler bir heyet şeklinde bakanımızla görüşeceğiz. Eğer Elazığ'ı da işin içine dahil ettirebilirsek süreç çok hızlı işler. Yine Hastane Caddesi'nde bir kentsel dönüşüm projemiz var. Gücümüz nispetinde bunları yapacağız ama; sorun gelip vatandaşta tıkandığında orada maalesef sıkıntı yaşayabiliriz. Kamulaştırmak, ada bazlı birleştirmede vatandaşlara arsa teklifi biz her yolu deneyeceğiz. Her kolaylığı sağlayacağız. Orada eski yapılar, iki katlı, tek katlı yapılar var. Ama orada gariban insanlarımız yaşıyor. İstenilen parayı ödemeyecekleri için sıkıntı yaşayacağımızı öngörüyorum. Yarısı bizden kampanyası ya da olmadığında 1 milyon civarında 10-15 yıllık faizsiz kredi sağlayabilirsek rahatlıkla dönüştürebiliriz" ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 2
Ömer Doğan 04 Eylül 2024 10:27

Elazığ Belediye Başkanı görüş ve düşüncelerinize aynen katılıyorum.

Aksaray 03 Eylül 2024 10:23

Yığınki çöp ve harabe halde ,biride demiyor ki bu ne hal sonra peynirli ekmek festivali .

Bakmadan Geçme