Şehrin Katalizörü Elazığspor

Katalizör kelimesi, 'Kendisi değişmeksizin, kimyasal bir tepkimeyi sağlayan ya da tepkimenin hızının değişmesine yol açan madde' olarak bilimsel bir anlamı içerse de mecazi ve günlük hayattaki kullanımıyla 'Başka şeyleri etkileyerek bir oluşuma yol açan ya da bir olayı, oluşumu hızlandıran şey' olarak da tanımlanıyor.

Son beş gün içinde şehir olarak yaşadıklarımız da gösterdi ki siyasi görüşü, dünya görüşü, yöresi, beldesi, etnik kökeni ne olursa olsun hemen herkesi kendi etrafında buluşmaya, kaynaşmaya ve bir olmaya iten tek faktör Elazığspor oldu.

Elazığspor, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu bir kez daha gösterdi. Dahası bu zenginliklerin ortak bir hedefe odaklanıp bir sinerjiye dönüşmesini hızlandırdı. Ortak noktamız ve ortak sevdamız Elazığspor olunca meydanlar mutluluk ve neşe doldu. Elazığspor kelimenin tam anlamıyla şehrin katalizörü, birleştiren gücü ve hızı oldu.

Gördük ki bizler aslında tüm farlılıklarımızı sadece Elazığspor özelinde aşıyoruz ve bunu geri plana atıyoruz. İstanbul'daki maça tüm milletvekillerimizin katılması, Elazığ'daki kutlamalarda CHP Milletvekilimiz Gürsel Erol ile MHP milletvekilimiz Semih Işıkver'in yan yana oturup bu coşku ve heyecanı birlikte yaşamaları da gösteriyor ki Elazığspor bu şehrin tek birleştirici gücü ve katalizörü…

Bu gücü daha da artırmak ve şehrin tüm dinamiklerini hareket geçirerek Elazığspor'a yeni bir hedef belirlemek, gelinen noktada oldukça kolay olacak gibi. Herkesin derdi Elazığspor olunca, bunu son final maçında değişik siyasi partilere mensup milletvekillerimiz katkı sunup sadece kendine pay çıkarmayıp diğer siyasilerle birlikte bu sevince ortak olma olgunluk ve erdemini göstermişse, bundan sonra da Elazığ'ın önü açık demektir.

Bugün Hakimiyetin manşetinden “Bu Şarkı Burada Bitmesin” başlığıyla verdiğimiz haberde de zikredildiği gibi şehrin ortak paydası, ortak sevinç kaynağı Elazığspor'un yeni hedeflere ulaşması için il yöneticilerimiz ve tüm siyasilerimiz bugünden işi sağlama alıp güçlü bir takım için de ellerini taşın altına koymaları gerekiyor.

Bunu kendileri yardım etsinler anlamında söylemiyoruz. Söylediğimiz şey, şehir ve ülke genelinde yapılacak toplantılarla şehrin takımına nasıl katkı sunarız gibi bir gündemleri olsun ve bunun için de harcayacakları mesaileri olsun. Biz şehirdeki, bu ruhun devam edeceğini ve bu şarkının burada bitmeyeceğine inanıyoruz. Aynı inancın yöneticilerimiz ve siyasilerimiz de olduğunu memnuniyetle görüyor ve ümitlerimizi büyük tutuyoruz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme