Şehrime demokrasi gelmiş…

TÜRK-İŞ Konfederasyonunun tüm başlı iş kollarında salı günü 08 ile 09 saatleri arasında bir saatlik bir iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

TAKİP ET

İlimizde de birçok kamu kurumunda uygulanan bir saatlik iş bırakma eylemini Elazığ İl Özel İdaresi'nde görev yapan Yol-İş Sendikası üyeleri gerçekleştirdiler.

Yol-İş Sendikası adına açıklama yapan Yol İş Sendikası Elazığ 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali Erdem, Temel gıda ürünlerine hemen her gün zam geldiğini belirterek, enflasyon oranı kadar zam yapılmasının yoksulluğun sürmesine neden olacağını kaydetti.

Bu eylemi bize göre önemli ve ayrıcalıklı yapan konu ise, söz konusu eylemin yapılacağına dair bir gün öncesinden ilgili kurum tarafından takip edilmek üzere basın mensuplarının davet edilmesiydi.

Hatta İl Özel İdaresi Basın Birimi, eylem saatinin yanlış anlaşılmasını önlemek adına ikinci bir mesaj daha göndermiş ve basın mensuplarını eylemin başlayacağı saat 08'de kurum önüne davet edilmişti.

İlk bakışta bir ilk gibi görünen bu olay, bizleri ziyadesiyle memnun etti. Zira çalışma hayatının olumlu gitmesi ve müspet neticelerinin alınması için işveren ile işçi arasındaki iletişim ve etkileşim önemliydi, hatta başarı için gerekliydi.

Normalde hiçbir kurum, kendi çalışanlarının grev yapmasını istemez, yapılsa dahi bunun çok duyulmasını ve haberlere konu olmasından hazzetmezken İl Özel İdaresi bu konuda çok şeffaf bir süreç takip etmiş ve kurumun hizmetlerini servis etmekle birlikte kurumda yaşanacak bir saatlik iş bırakma eyleminin takibi için de medyaya bilgilendirme mesajı göndermişti.

Bu olay da gösteriyor ki ülkeme ve şehrimize demokrasi, karşılıklı anlayış, tahammül ve birbirlerini dinleme kültürü gelmiş, hatta yerleşmiş…

Hizmetleri hayata geçiren işçilerin de taleplerinin kamuoyu tarafından duyulması konusundaki sağduyulu çalışmasından dolayı İl Özel İdaresi basın birimini ve Genel Sekreter Ali Şiş'i bu duyarlılık ve hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz.

Darısı diğer kamu ve özel kuruluşların başına.

Bakmadan Geçme