Sebebi Araştırılmalı
Son günlerde haber sitelerinde sıklıkla karşılaştığımız ve birçoğunun zincirleme olarak gerçekleştiği trafik kazalarının aylık bilançosu çıkartılmış.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre, Elazığ'da Eylül ayında meydana gelen 223 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 147 kişi ise yaralanmış.
Az değil. 31 günde 223 kaza. Ortalama günlük 7-8 kaza. Elbette bu kazaların; yoldan, iklim şartlarından, teknik kusurlardan kaynaklı olabilir. Ancak sürücülerin tüm olumuz şartları da hesaba katarak trafikte bulunması ve tüm riskleri düşünerek yollarda seyretmesi gerekir.
Bu sayı ve istatistikler de gösteriyor ki ilimiz sürücüleri olarak, yaşadığımız maddi ve manevi sorunlar sebebiyle çok dalgınız. Bu dalgınlığın verdiği dikkatsizlikle trafiğe çıkıyor ve hemen her gün haberlere konu olan kazaların yaşamasına sebep oluyoruz.
Kazalara sebep olan etkenlerin bilimsel olarak incelenmesi ve buradan hareketle kazalardaki psikolojik ve sosyolojik izler arandığında çok ilginç sonuçların çıkacağına inanıyoruz.
Direksiyona geçen sürücü olarak her birimizin kafasında bir yığın sorun var. Yolunda gitmeyen işler, evin, çocukların ve kış mevsimi dolayısıyla artan fiyatlar ve her gün daha geriye gidişin düşüncesi ve ekonomi sorunlarını izlemenin endişesi var.
Bunlarla birlikte planların tutmaması, gelecek endişesi ve karamsar bir tablo da insanların dalgınlık ve dikkatsizliğine sebep olabiliyor.
Peki, çözüm ne? Toparlanmak. Her şeye, her olumsuzluğa ve acıtan her gerçeğe rağmen hayatın devam ettiğini görüp yeniden ve daha güçlü bir şekilde toparlanmak.