Sanaç: 'Dolandırılan Mimarımız Yok'

Bugün haber sitelerine düşen Elazığlı üç mimarın Denizli'de dolandırıldığına dair haber üzerine açıklamada bulunan Elazığ Mimarlar Oda Başkanı Kazım Sanaç, böyle bir olaya karışan şahısların mimar olduklarına dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını ve şahısların mimar olma ihtimallerinin bulunmadığını ifade etti.

TAKİP ET

İlimizde görev yapan mimarların kendi işlerine yoğunlaşmaktan ve üretmekten başka bir faaliyet ve gayret içerisinde olamayacaklarını ifade eden Başkan Sanaç, bu müessif olayla birlikte kendi mesleklerinin karalanmak istenmesine müsaade etmeyeceklerini ve olaya adı karışan şahısların da mimar olmadıklarını belirtti.

Mimar meslektaşlarının böylesine bir dolandırıcılık faaliyetlerine mağdur dahi olsalar konu olamayacaklarını ifade eden Başkan Sanaç şunları söyledi:“Denizli'de yaşanan bir dolandırıcılık olayında mağdur olan şahısların Elazığlı olup olmadıkları, gerçekten mimarlık yapıp yapmadıkları bilgisi, teyit edilmemiş sadece polis ifadesinden habere yansıyan bir beyandır. Doğruluğu ispatlanmamış bir beyan üzerinden Elazığ ve mimarların zan altında bırakılmasını doğru bulmuyor ve meslektaşlarımızın itibarının zedelenmesini şiddetle kınıyorum.”

Bakmadan Geçme