SAĞLIK'TA  POLAT'LI GÜNLER

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMA KARARININ AÇIKLANMASININ ARDINDAN SAĞLIK BAKANLIĞINA AİT 'ÇEKİRDEK KAYNAK YÖNETİM SİSTEMİ (ÇKYS)'YE BİR TÜRLÜ DÜŞMEYEN ATAMA YAZISI NİHAYET SİSTEME DÜŞTÜ

TAKİP ET
Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılanması kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüklerinin tek çatı altında toplanması kararının ardından,  illere sağlık müdürleri atanması devam ediyor. Sağlık Bakanlığı hizmetlerinin vatandaşa daha seri ve kaliteli ulaştırmak ve çift başlılığa son vermek amacıyla daha önce iki müdürlük adıyla hizmet veren sağlık teşkilatları tek çatı altında toplanıyor.

 

ÇKYS AZİZLİĞİ

Yeni sistemle birlikte Elazığ'a hangi ismin sağlık müdürü olarak atanacağı merakla bekleniyordu. Geçmişte sağlık müdürlüğü yapan isimler birlikte birçok hastanenin başhekimlerinin aday olduğu il müdürlüğünde karar Doç. Dr. Cahit Polat lehine çıktı.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda atandığına dair haberler yer almasına rağmen Polat'ın görevine başlamaması 'acaba sorun mu var?' tartışmalarını beraberinde getirdi.

Tartışmalara damgasını vuran en önemli konu ise bazı milletvekillerinin bu atamaya karşı olduğu yönündeydi. Ancak atama haberlerinin ardında Polat'ın yeni görevine başlayamamasının tek sebebinin Sağlık Bakanlığı'nın kullandığı Çekirdek Kaynak Yönetimi Sistemi (ÇKYS) olduğu ortaya çıktı.

 

POLAT'I NE BEKLİYOR?

İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Cahit Polat, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin uzun süreden beri başhekimliğini yapıyordu.Üst düzey yönetici  olarak sağlıktaki tüm sorunları alanda görerek ve yaşayarak müşahede eden Polat'ın,  aksayan sorunlara neşter vurması bekleniyor.

Uzun süreden beri yönettiği  Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  vatandaş memnuniyeti oranlarında belirli bir düşüş yaşandığı ve misyonunda belirli bir gevşeme hissedildiği iddiaları gündeme gelse bile  Polat'ın  edindiği tecrübeleri ile şehirdeki tüm hastaneleri ülke standartlarının üzerine çıkarması bekleniyor.

KBB uzmanı olarak çeşitli illerde görev yapan Doç. Dr. Cahit Polat'a Hakimiyet Gazetesi olarak yeni atandığı Sağlık il müdürlüğü görevinde başarılar diliyoruz.

Bakmadan Geçme