Sağlık-Sen Başörtülü Lise Öğrencisine Yapılan Saldırıyı Kınadı !

Sağlık-Sen Üniversite Şubesi  geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul Maltepe'de minibüs içerisinde bir kadının baş örtüsü taktığı gerek&cced

TAKİP ET
Sağlık-Sen Üniversite Şubesi; geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul Maltepe'de minibüs içerisinde bir kadının baş örtüsü taktığı gerekçesiyle bir lise öğrencisini hakaret edip darp etmesini kınadı. Kadın Kolları Başkanı Serdal TAŞKIN yaptığı açıklamada “ Başörtülü bir lise öğrencisinin bir kadın tarafından hakaret edilip darp edilmesi özgürlük ve insan onuru adına bizi derinden üzmüştür. Bu hareket barış ve kardeşliğe daha fazla muhtaç olduğumuz bir dönemde millet vicdanını yaralamıştır” dedi.

TAŞKIN “Dilara'nın daha 16 yaşında bir lise öğrencisi olması, çocuk yaşta bu şiddete maruz kalması, inancına saldırının onun küçük omuzlarına yüklediği ağırlık bizi son derece üzmüştür. Bu saldırının üzücü yönlerinden birisi de saldırının bir kadın tarafında yapılmış olmasıdır. Ne yazık ki ayrılıkçı şiddet, sadece cinsiyetçilik üzerinden değil çocuk, yaşlı , kadın erkek ayırmaksızın herkese uygulanmaktadır” diye konuştu.

Bu sorunlu tiplerin darbeci, dayatmacı egemenler tarafından yıllarca topluma rol model olarak gösterilmek istendiğini hatırlatan TAŞKIN “ Milletin öz değerlerine ve benliğine dönmesiyle kültürel, siyasi imtiyazlarını kaybetmenin kesin yenilgisi ile böyle şuursuz, dengesiz saldırılarla içlerindeki nefret karanlığını kusuyorlar. Bu saldırı, başörtüsüne tahammülsüzlükle açığa çıkan çarpık zihniyetin, düşünce veya siyasi tutum adına muhatap alınmayacak ölçüde değersiz, hastalıklı sefil bir psikolojinin yansımasıdır. Bu günlerde bizlerin yaşadığı bu zulmü kimse bir daha yaşamasın diye Fatma Dilara Aslıhan kızımıza sesleniyoruz: “Korkma! Yalnız değilsin. Bu ülke acılarından ders çıkardı. Her zaman yanındayız” diye kaydetti.

Bakmadan Geçme