Sağlık bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi operasyonu açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Memişoğlu, çeteye yönelik yapılan operasyonun detaylarını paylaştı.

TAKİP ET

Memişoğlu, Adalet, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının 1,5 yıl önce gizli bir operasyon başlattığını belirtti. "Çeteye operasyon 5 ay önce yapıldı. Savcıyı tehdit görüntüsü ortaya çıkınca gündem oldu" diyen Bakan, bebeklerin canlarını hiçe sayan bu çeteyi çökerttiklerini ifade etti. Memişoğlu, "Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik" diye ekledi.

Bakan Memişoğlu, yenidoğanlarla ilgili ilk ihbarın 2023 Mart sonu itibariyle geldiğini aktardı. "Denetleme elemanlarımız ihbarları değerlendirdi. Bebekleri işin içine katabilecek kadar cani olabileceklerini hesaba katmamıştık" şeklinde konuştu.

Bakan, yaşanan olaylar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir canii çeteden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı. Bu tür insanlıktan nasibini almamış kişilerin toplumda yerinin olmadığını vurguladı.

Bakmadan Geçme