SAĞLIK, SPOR VE BESLENME…

Sağlıklı yaşayabilmek için en önemli kural spor yapmak ve de sağlıklı beslenmektir

TAKİP ET
Sağlıklı yaşayabilmek için en önemli kural spor yapmak ve de sağlıklı beslenmektir. Spor yapmayan ve ya başka bir ifade ile hareketsiz yaşayan kişilerde obezite, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon vs. hastalıklarının oluşma nedeni çok yüksektir.

Düzenli spor yapan bireylerde vücutta bulunan mutluluk hormonunu seviyesi artar. Bu da bireyin hayata daha pozitif bakmasına ve de başkalarıyla olan ikili ilişkilerinde daha başarılı ve mutlu olmasını sağlar.
Teknolojinin ilerlemesi ile insanlar sosyal aktivitelerden uzak kalmakta; aile, akraba ve arkadaş bağları zayıflamaktadır. Bunu önlemek için sosyal aktivitelere katılmak ve spor ile daha çok iç içe olmak gerekir. Spor salonları, çok amaçlı spor salonları, belediyenin ücretsiz tahsis ettiği spor salonları, parktaki spor aletleri vs… kullanarak günlük monoton hayatınızı daha eğlenceli ve de sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Tabi bu süreç içerisinde bir uzman eşliğinde spor yapmak gerekir. Spora başlamadan önce sizin için en uygun olan sağlık kuruluşlarından birine başvurunuzu yapınız. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra rapor sonucuna göre size en uygun sporu tercih etmelisiniz.
Spor ve beslenmeyi bir yaşam tarzınız olarak benimsemeniz gerekir. Bu süreç içerisinde dikkat etmeniz gereken naçizane birkaç püf noktaları önermek istiyorum:
1-Günün en önemli besini olan sabah kahvaltısını atlamayalım ya da geç saatte yapmamaya özen gösterelim
2-Öğünlerinizde tahıl ve baklagil bulundurmaya özen gösterelim
3-Düzenli meyve sebze tüketmeye çalışın
4-Hayvansal kaynaklı yağlar yerine içerik olarak daha zengin olan zeytinyağı tüketmeye çalışın
5-Günlük tüketeceğimiz ürünlerin çok çeşitli olmasına özen gösterelim
6-Düzenli olarak spor yapmaya çalışın
7-Alkol ve tütün ürünlerinden uzak durunuz
8-Doğal yiyecek tüketmeye özen gösterip hazır yiyeceklerden uzak durmaya özen gösterin
9-Öğün atlamamaya çalışın. 3 ana 2 ara öğün tüketmeye özen gösterin. Ara öğünlerde lif içerikli gıdalar tüketmeye çalışın
10-Bol su tüketmeye çalışın
11-Stresten uzak durmaya çalışın
12-Kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırın

Ölçülü beslenin sağlıklı yaşayın!!!

 

Bakmadan Geçme